Anasayfa

13-05-2020
Öğretmen Rasim Hint'i kaybettik
İskeçeli emekli öğretmen Rasim Hint vefat etti.
13 Mayıs 2020 Çarşamba

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) eski başkanlarından, İskeçe Türk Birliği eski yöneticilerinden emekli öğretmen Rasim Hint, 13 Mayıs Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda öğretmenlik yapan, azınlık kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik yapan ve Batı Trakya Türk Azınlığı'nın meseleleriyle yakından ilgilenen emekli öğretmen Rasim Hint bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Hint'in 13 Mayıs öğleden sonra İskeçe Aşağımahalle'deki evinde vefat ettiği öğrenildi. Öğretmen Rasim Hint 80 yaşındaydı.

1940 yılında İskeçe'nin Sinikova köyünde dünyaya gelen Rasim Hint, öğretmen okulu sınavlarını kazandıktan sonra Türkiye'de Balıkesir Savaştepe Öğretmen Okulu'na gitti. Buradan mezun olan Rasim Hint, Batı Trakya'ya döndü. Askerlik görevini yaptıktan sonra İskeçe'ye bağlı köylerde ve İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda uzun yıllar görev yaptı.

Öğretmen Rasim Hint, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda görev yaptığı sırada, müfettişin ziyareti sırasında görev yaptığı okulu "Türk okulu" olarak nitelendirdiği için müfettişle düştüğü fikir ayrılığı ve tartışma sonrasında Rodop ilinin Bulgaristan sınırındaki Hebilköy ve Keziren köylerine sürüldü. Bir süre burada öğretmenlik yaptıktan sonra yeniden İskeçe'ye dönerek görevine devam etti.

Toplam 36 yıl azınlık ilkokullarında öğretmenlik yapan Rasim Hint, Batı Trakya Müslüman Azınlığı'nın eğitim sorunu başta olmak üzere, azınlık meseleleriyle yakından ilgilendi. Sağlık sorunlarının arttığı birkaç ay öncesine kadar aktif ve sosyal bir kişiliğe sahip olan öğretmen Rasim Hint, Reyhan Hint'le evli olup, Onur ve Sevtap isminde iki çocuk babasıydı.

Rasim Hint, 14 Mayıs Perşembe günü öğle namazından sonra İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberler


Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”

Trakya Tarım Kooperatifi 2026 üretim yılı kayıtlarına başladı

İskeçe Müftülüğünün Dini İlimler Sohbetleri aralıksız sürüyor

Gençlik Buluşmaları’nın konuğu Başkonsolos Aykut Ünal oldu