Anasayfa


13-05-2020
Öğretmen Rasim Hint’i kaybettik
İskeçeli emekli öğretmen Rasim Hint vefat etti.
13 Mayıs 2020 Çarşamba

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) eski başkanlarından, İskeçe Türk Birliği eski yöneticilerinden emekli öğretmen Rasim Hint, 13 Mayıs Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu’nda öğretmenlik yapan, azınlık kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik yapan ve Batı Trakya Türk Azınlığı’nın meseleleriyle yakından ilgilenen emekli öğretmen Rasim Hint bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Hint’in 13 Mayıs öğleden sonra İskeçe Aşağımahalle’deki evinde vefat ettiği öğrenildi. Öğretmen Rasim Hint 80 yaşındaydı.

1940 yılında İskeçe’nin Sinikova köyünde dünyaya gelen Rasim Hint, öğretmen okulu sınavlarını kazandıktan sonra Türkiye’de Balıkesir Savaştepe Öğretmen Okulu’na gitti. Buradan mezun olan Rasim Hint, Batı Trakya’ya döndü. Askerlik görevini yaptıktan sonra İskeçe’ye bağlı köylerde ve İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu’nda uzun yıllar görev yaptı.

Öğretmen Rasim Hint, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda görev yaptığı sırada, müfettişin ziyareti sırasında görev yaptığı okulu “Türk okulu” olarak nitelendirdiği için müfettişle düştüğü fikir ayrılığı ve tartışma sonrasında Rodop ilinin Bulgaristan sınırındaki Hebilköy ve Keziren köylerine sürüldü. Bir süre burada öğretmenlik yaptıktan sonra yeniden İskeçe’ye dönerek görevine devam etti.

Toplam 36 yıl azınlık ilkokullarında öğretmenlik yapan Rasim Hint, Batı Trakya Müslüman Azınlığı’nın eğitim sorunu başta olmak üzere, azınlık meseleleriyle yakından ilgilendi. Sağlık sorunlarının arttığı birkaç ay öncesine kadar aktif ve sosyal bir kişiliğe sahip olan öğretmen Rasim Hint, Reyhan Hint’le evli olup, Onur ve Sevtap isminde iki çocuk babasıydı.

Rasim Hint, 14 Mayıs Perşembe günü öğle namazından sonra İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii’nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret