Anasayfa

13-05-2020
Öğretmen Rasim Hint'i kaybettik
İskeçeli emekli öğretmen Rasim Hint vefat etti.
13 Mayıs 2020 Çarşamba

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) eski başkanlarından, İskeçe Türk Birliği eski yöneticilerinden emekli öğretmen Rasim Hint, 13 Mayıs Çarşamba günü hayata gözlerini yumdu. Uzun yıllar İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda öğretmenlik yapan, azınlık kuruluşlarında başkanlık ve yöneticilik yapan ve Batı Trakya Türk Azınlığı'nın meseleleriyle yakından ilgilenen emekli öğretmen Rasim Hint bir süredir sağlık sorunları yaşıyordu. Hint'in 13 Mayıs öğleden sonra İskeçe Aşağımahalle'deki evinde vefat ettiği öğrenildi. Öğretmen Rasim Hint 80 yaşındaydı.

1940 yılında İskeçe'nin Sinikova köyünde dünyaya gelen Rasim Hint, öğretmen okulu sınavlarını kazandıktan sonra Türkiye'de Balıkesir Savaştepe Öğretmen Okulu'na gitti. Buradan mezun olan Rasim Hint, Batı Trakya'ya döndü. Askerlik görevini yaptıktan sonra İskeçe'ye bağlı köylerde ve İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu'nda uzun yıllar görev yaptı.

Öğretmen Rasim Hint, İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulunda görev yaptığı sırada, müfettişin ziyareti sırasında görev yaptığı okulu "Türk okulu" olarak nitelendirdiği için müfettişle düştüğü fikir ayrılığı ve tartışma sonrasında Rodop ilinin Bulgaristan sınırındaki Hebilköy ve Keziren köylerine sürüldü. Bir süre burada öğretmenlik yaptıktan sonra yeniden İskeçe'ye dönerek görevine devam etti.

Toplam 36 yıl azınlık ilkokullarında öğretmenlik yapan Rasim Hint, Batı Trakya Müslüman Azınlığı'nın eğitim sorunu başta olmak üzere, azınlık meseleleriyle yakından ilgilendi. Sağlık sorunlarının arttığı birkaç ay öncesine kadar aktif ve sosyal bir kişiliğe sahip olan öğretmen Rasim Hint, Reyhan Hint'le evli olup, Onur ve Sevtap isminde iki çocuk babasıydı.

Rasim Hint, 14 Mayıs Perşembe günü öğle namazından sonra İskeçe Aşağımahalle Çınar Camii'nden son yolculuğuna uğurlanacak.

Haberler


Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu