Anasayfa

18-05-2020
İskeçe Belediye binasına dev "soykırım" bayrağı asıldı
İskeçe Belediye binasına dev boyutta "Genoside - 19 Mayıs Pontus Yunanlılarının Soykırımını Anma Günü" yazılı bayrak asıldı.
18 Mayıs 2020 Pazartesi

İlk kez asılan "Pontus Soykırımı" bayrağı, İskeçe şehir meydanında bulunan belediye binasının ana girişinde yer aldı. Söz konusu bayrak, uzun zamandır belediye binasının ön cephesinde bulunan büyük Yunanistan bayrağının yanına asıldı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Yunan Parlamentosu tarafından 19 Mayıs tarihi "Pontus Soykırımını Anma Günü" olarak kabul edilmişti. Buna göre bu tarihte konuyla ilgili olarak Yunanistan genelinde bazı törenler ve etkinlikler yapılıyor. Manolis Çepelis başkanlığındaki İskeçe Belediyesi'nin bu yıl ilk kez belediye binasının girişine dev bir bayrak asması bazı soru işaretleri yaratmakla birlikte yerel azınlık ve çoğunluk basınında da farklı yorumlara neden oldu.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek