Anasayfa


20-05-2020
Ege Denizi için "ortak tanıtım kampanyası"
Sınırların açılmasıyla en çok ziyaret edilen ülkeler arasında Türkiye'nin de yer alması için temaslarını sürdüren Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis ile telefonda görüştü.
20 Mayıs 2020 Çarşamba

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Yunan mevkidaşı Haris Theoharis arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Ege Denizi için "ortak bir tanıtım kampanyası" düzenlenebileceğini ifade etti.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, koronavirüs vakalarındaki hızlı iyileşmelerin ardından normalleşme süreciyle turist trafiğini yeniden başlatmaya hazırlanırken, en çok ziyaretçi gönderen ülkelerle temaslar da sıklaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Sağlıklı Turizm Sertifikasyon" uygulamasının ardından önceki yıllarda Türkiye'ye en çok ziyaretçi gönderen 70 ülkeye Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla niyet mektupları yollamıştı.

Bakan Ersoy da sınırların açılmasıyla en çok ziyaret edilen ülkeler arasında Türkiye’nin de yer alması için sürdürdüğü temaslar kapsamında, Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis ile telefonda görüştü.

Yakın gelecekte ve orta vadede insanların çok uzun mesafeli destinasyonları tercih etmeyeceklerinden hareketle, özellikle Avrupalı turistlerin bu süreçteki psikolojik etkiyle daha yakın yerlere yöneleceğinin belirtildiği görüşmede, Ege Denizi'nin güvenli bir destinasyon olarak öne çıkarılabileceği vurgulandı.

İki ülkede de vaka sayılarının hızla düzeldiğine ve haziranda kara, deniz ile hava hudut kapılarının açılabileceğine işaret edilen görüşmede, her iki bakan da Ege Denizi için ortak tanıtım kampanyasının yapılabileceğini dile getirdi.

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi