Anasayfa


20-05-2020
“Tedbirler alındı bayram namazı tüm camilerimizde kılınacak”
İskeçe Din Görevlileri Derneği, Ramazan bayramı namazının kılınacağını açıkladı.
20 Mayıs 2020 Çarşamba

Din Görevlileri Derneği, azınlık sağlıkçılarının bayram namazıyla ilgili açıklamasının üzerine bir duyuru yayımladı. Derneğin açıklamasında, “İskeçe Din Görevlileri Derneği olarak, ilgili makamların yasal düzenlemeleri uyarınca ve Müftülüğümüzün yayınladığı açıklamalar doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin hassasiyetle alındığını ve bayram namazının (uygun nitelikleri haiz) tüm camilerimizde kılınacağını kamuoyuna duyurmak isteriz.” ifadelerine yer verildi.

İskeçe Din Görevlileri Derneği tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: “Bu yıl Ramazan Ayı’nı bütün dünyayı etkisi altına alan ve bir çok insanın hastalanmasına ve binlercesinin ölümüne sebep olan coronavirüs (covid 19) salgını ile geçirmek üzereyiz. Birkaç gün sonra Ramazan Bayramanı ihya edeceğiz.

Bayrama kavuşurken, bayram namazının kılınmaması yönünde sosyal medyada bazı çağrılar olduğunu üzülerek gördük. İskeçe Din Görevlileri Derneği olarak, ilgili makamların yasal düzenlemeleri uyarınca ve Müftülüğümüzün yayınladığı açıklamalar doğrultusunda gerekli tüm tedbirlerin hassasiyetle alındığını ve bayram namazının (uygun nitelikleri haiz) tüm camilerimizde kılınacağını kamuoyuna duyurmak isteriz.

Kıymetli Kardeşlerim;

Bu vesileyle, yayınladıkları metne imza atmadıkları için kim olduklarını bilemediğimiz ‘azınlık sağlıkçılarını’ ettikleri yemine de bağlı kalarak sadece camilerimizde ibadet yapan bizlerin değil, kiliselerde ibadet yapan çoğunluk mensuplarının sağlıklarını düşünmeye de davet ediyoruz.

İçinden geçmekte olduğumuz bu zorlu sürecin biz azınlık mensuplarını daha da çok yakınlaştırması gerekir. Dolayısıyla, söyleyecek daha çok sözümüz olsa da, mübarek Ramazan ayının ve Bayram ibadetinin önüne geçmek istemediğimiz için açıklamamızı kısa tutuyoruz. Saygıyla duyurulur.”

Haberler


İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi 59 yaşında

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay Batı Trakya’da temaslarda bulunuyor

Trakya Üniversitesinde İTB’nin 41 yıllık hukuk mücadelesi anlatıldı

GAT yönetiminden nezaket ziyaretleri

Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı