Anasayfa


20-05-2020
Türkiye ve Avrupa’dan vatandaşların tahliyesi devam ediyor
Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, bölgedeki vatandaşların yurtdışından tahliyesinin devam ettiğini açıkladı.
20 Mayıs 2020 Çarşamba

Ahmet, salgın sürecinde yaklaşık 700 vatandaşın Yunanistan’a dönmesini sağladıklarını kaydetti. Ahmet İbram ülkeye dönenlerden sadece 4 vatandaşın sonucunun pozitif çıktığını dile getirdi.

Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram yayınladığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgın hastalığı sürecinde Doğu Makedonya Trakya Eyaleti olarak çeşitli nedenlerden dolayı Türkiye'de ve Avrupan’ın Almanya, Hollanda, Malta, Norveç gibi ülkelerinde işçi olarak bulunan, çoğunluğu Azınlık öğrencilerimizden olmak üzere yaklaşık 700 vatandaşımızı kademeli olarak Yunanistan'a girişlerini sağladık.

Ülkeye girişleri sonrasında bu vatandaşlarımızı emniyet ekipleri kontrolünde otobüslerle taşınarak kalacakları otellere yerleştirildi. Dedeağaç (Aleksandroupoli), Gümülcine (Komotini) ve İskeçe'deki (Ksanthi) otellerde ağırlanan bu vatandaşlarımızın, olası virüse karşılık tüm kontrolleri ve testleri yapılmak suretiyle bu zorlu süreci yakından takip ettik. Testler Yunanistan Kamu Sağlığı Ulusal Kurumu (EODY) yetkilileri ve Doğu Makedonya – Trakya Kamu Sağlığı Genel Müdürü Loukas Georgiou tarafından yapıldı. Sadece 4 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Test sonuçlarına göre bu vatandaşlarımızın bir kısmını otellerde tutarak bir kısmını da evlere göndererek yetkili birimlerin kontrolünde 14 günlük karantina süresini tamamlamalarına büyük bir dikkatle itina gösterdik.

27 Mart 2020 tarihinde başlattığımız ülkemiz vatandaşlarımızın otellerde karantinaya alınma süreci 4 Mayıs 2020 tarihine kadar devam etti. Bu tarihten sonra vatandaşlarımız Yunanistan'a girişlerinden itibaren 14 günlük karantina süresini evlerinde geçirmektedirler. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın kontrolleri, polis ekipleri tarafından yapılmaktadır.

DMT Eyaleti adına bu zorlu süreç içerisinde başta Türkiye'den ve Avrupa’nın değişik ülkelerinden gelen öğrenci ve vatandaşlarımıza, karantina sürecinde büyük bir duyarlılık gösterdiklerinden ve sürecin çok daha sağlıklı yürütülmesine katkılarından dolayı teşekkür ederim.

Son olarak şunu ifade etmek istiyorum; Türkiye'den ve Avrupa’dan ülkemize gelen vatandaşlarımızın tahliye işlemleri kademeli olarak devam etmekte ve gereken her türlü yardımı Doğu Makedonya Trakya Eyaleti olarak sağlamaya devam ediyoruz.

Ülke genelinde yapılan denetimlerde, yurt dışından gelen, 14 gün kuralına uymayan, evde izolasyon kurallarını ihlal ettiği tespit edilen vatandaşlarımıza 5.000 euro idari para cezaları uygulanmaktadır. Koronovirüs riskine karşı vatandaşlarımızın hem kendi hem de sevdiklerinin sağlığı açısından '14 gün kuralına' harfiyen uymaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur.”

Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi