Anasayfa


21-05-2020
Gümülcine hastanesindeki yoğun bakım ünitesinin takviye edilmesini istedi
Rodop SİRİZA Milletvekili Dimitris Haritu, Gümülcine Devlet Hastanesinde yoğun bakım ünitelerinin arttırılmasını ve desteklenmesini istedi.
21 Mayıs 2020 Perşembe

Konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’na yönelik soru yönelten Haritu, devam etmekte olan salgının sağlık sisteminin ve özellikle de yoğun bakım ünitelerinin desteklenmesinin önemini ortaya koyduğunu belirtti.

Avrupa Birliği ortalamasına göre her 100 bin vatandaşa 12 yoğun bakım ünitesi düştüğünü, bunun başka bir ifadeyle her 8.333 vatandaşa bir yoğun bakım ünitesi anlamına geldiğini kaydetti. Rodop ilinin bu ortalamanın çok uzağında olduğunu söyleyen Haritu, Rodop ilinde sadece 4 yoğun bakım ünitesi bulunduğunu ve 28.000 vatandaşa bir yoğun bakım ünitesi düştüğünü vurguladı. Gümülcine Devlet Hastanesindeki yoğun bakım servisinin ciddi sorunlar yaşadığına dikkat çeken Haritu, personel ve donanım sıkıntısı olduğunu da hatırlattı. Haritu, servisin bu nedenle 2019 yılında kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yoğun bakım ünitesindeki yatak sayısının acilen arttırılması gerektiğini dile getiren Haritu, Sağlık Bakanlığının söz konusu servise kadrolu eleman sağlamanın yanı sıra, teknik olarak destekleyip desteklemeyeceğini ve AB ortalamasına yaklaşmak amacıyla yatak sayısını arttırıp arttırmayacağını sordu.


Haberler


Tarım Bakanı Avgenakis Gümülcine’ye geliyor

Sağlık Bakanlığı ‘çöl tozu’ için uyardı!

Varufakis, kendisine yasak getiren Almanya’ya dava açtı

Özgür Ferhat’tan doludan etkilenen çiftçilere açıklama

Kuzey Makedonya’daki çifte seçimde ana muhalefet partisinin lideri zafer ilan etti

BTAYTD’dan Yassıköy Belediye Başkanı Caner İmam’a ziyaret

Fenerbahçe Beko 5 yıl sonra Dörtlü Final’de

Olimpiakos, Dörtlü Final’e kaldı

‘Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın finali Omurluköy’de

Okul Aile Birliğinden Mustafa Trampa ziyareti

Atina Belediye Başkanı Dukas’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na tebrik ziyareti

Edirne’de ‘Rodop: Bir Sıradağ 15 Fotoğrafçı’ sergisi