Anasayfa

26-05-2020
Yeni vaka sayısı 10, toplam ölü sayısı 173 oldu
Sağlık Bakanlığı, günlük koronavirüs salgını raporunu açıkladı.
26 Mayıs 2020 Salı

26 Mayıs Salı günü itibarıyla koronavirüs vakalarına 10 kişi daha eklendi. Ülke genelinde virüs bulaşan kişi sayısı toplam 2 bin 892'ye ulaştı.

Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde koronavirüs sebebiyle bir kişinin hayatını kaybettiğini ve ölenlerin sayısının 173'e yükseldiğini açıkladı. Hayatını kaybedenlerin yaş ortalamasının 76 olduğu bildirildi.

Ülke genelindeki hastanelerde 18 kişinin solunum cihazına bağlı olduğu ifade edilirken, solunum cihazına bağlı olanların yaş ortalaması ise 69 olarak açıklandı.

Açıklamada son olarak bugüne kadar toplam 160 bin 991 test yapıldığı belirtildi.

AÇIKLAMALAR ARTIK SADECE YAZILI OLARAK YAPILACAK

Bu arada Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiordas ve Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias'ın 72 gündür neredeyse hergün saat 18:00'da yaptıkları canlı yayın açıklamalarının bundan sonra yapılmayacağı belirtildi. Tsiordas, 27 Mayıs Çarşamba (yarın) gününden itibaren Mayıs ayı sonuna kadar günlük olarak yazılı açıklama yapılacağını, Haziran ayından itibaren ise haftalık olarak yazılı açıklamalarla pandemi hakkında halkın bilgilendirileceğini açıkladı.

Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti