Anasayfa

28-05-2020
BTAYTD'den Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'ya görüşme talebi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'ya mektup gönderek görüşme talebinde bulundu.
28 Mayıs 2020 Perşembe

BTAYTD tarafından Sakelaropulu'ya gönderilen mektupta, Batı Trakya ziyareti kapsamında azınlık temsilcileri ile görüşmesi talebinde bulunuldu.

BTAYTD tarafından gönderilen mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

"Sayın Cumhurbaşkanımız,

29-30 Mayıs tarihlerinde Gümülcine ve İskeçe'de gerçekleştireceğiniz temaslarınıza ilişkin program medyada yer almıştır.

Programınızdan bölge nüfusunun önemli bir bölümünü teşkil eden biz Azınlık mensuplarıyla hiç bir şekilde bir araya gelmeyeceğiniz ortaya çıkmaktadır.

C - 19 salgınından hemen önce Başbakanımız sayın Miçotakis de bölgeyi ziyaret etmiş ve o da bizimle hiç temas etmemeyi tercih etmişti. O zaman bu durumun zaman darlığından kaynaklandığı da iddia edilmişti. Siz ise 3 gün boyunca bölgemizde temaslarda bulunacağınıza göre herhalde böyle bir mazeret geçerli değildir diye düşünüyoruz.

Başbakanımızdan sonra Cumhurbaşkanımızın da Azınlığın gerçek temsilcileri olan bizlerle bir araya gelmemesinin demokrasi ve insan haklarına aykırılığı bir yana, Yunan vatandaşları olarak bizlere verdiği mesaj - ne yazık ki - istenmeyen, ikinci sınıf vatandaşlar olduğumuzdur.

Bu çerçevede, sizi ister Gümülcine ister İskeçe'deki ofislerimizde ağırlamaktan veya sizin uygun göreceğiniz başka bir mekanda sizinle görüşmekten memnuniyet duyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Saygılarımızla,

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu"

Haberler


Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor