Anasayfa

28-05-2020
BTAYTD'den Cumhurbaşkanı Sakelaropulu'ya görüşme talebi
Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu'ya mektup gönderek görüşme talebinde bulundu.
28 Mayıs 2020 Perşembe

BTAYTD tarafından Sakelaropulu'ya gönderilen mektupta, Batı Trakya ziyareti kapsamında azınlık temsilcileri ile görüşmesi talebinde bulunuldu.

BTAYTD tarafından gönderilen mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

"Sayın Cumhurbaşkanımız,

29-30 Mayıs tarihlerinde Gümülcine ve İskeçe'de gerçekleştireceğiniz temaslarınıza ilişkin program medyada yer almıştır.

Programınızdan bölge nüfusunun önemli bir bölümünü teşkil eden biz Azınlık mensuplarıyla hiç bir şekilde bir araya gelmeyeceğiniz ortaya çıkmaktadır.

C - 19 salgınından hemen önce Başbakanımız sayın Miçotakis de bölgeyi ziyaret etmiş ve o da bizimle hiç temas etmemeyi tercih etmişti. O zaman bu durumun zaman darlığından kaynaklandığı da iddia edilmişti. Siz ise 3 gün boyunca bölgemizde temaslarda bulunacağınıza göre herhalde böyle bir mazeret geçerli değildir diye düşünüyoruz.

Başbakanımızdan sonra Cumhurbaşkanımızın da Azınlığın gerçek temsilcileri olan bizlerle bir araya gelmemesinin demokrasi ve insan haklarına aykırılığı bir yana, Yunan vatandaşları olarak bizlere verdiği mesaj - ne yazık ki - istenmeyen, ikinci sınıf vatandaşlar olduğumuzdur.

Bu çerçevede, sizi ister Gümülcine ister İskeçe'deki ofislerimizde ağırlamaktan veya sizin uygun göreceğiniz başka bir mekanda sizinle görüşmekten memnuniyet duyacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Saygılarımızla,

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu"

Haberler


Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik

Azınlık eğitimi temsilcileri konuşuyor: “Kapılar bize kapalı, haklarımız gasbediliyor”

Celal Bayar Azınlık Lisesinde “Öğrenci Pazarı” etkinliği

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği eski Başkanı Sami Toraman vefat etti

’OHİ’ bayramı törenlerle kutlandı

OPEKEPE yolsuzluk davasında tutuklama zinciri büyüyor

ABTTF, İtalya’da düzenlenen FUEN Kongresi’ne katıldı

Gümülcine Müftülüğünden “Çocuğunu Al, Sabah Namazına Gel” etkinliği

Batı Trakyalı gençler Atina’da Yunan Parlamentosunda

Sakellion ve Batı Trakya’daki kimlik meselesi

Batı Trakya Türk Azınlık eğitiminde ikili hak gaspı dönemi (mi)?

İnsanın yüklendiği emanet