Anasayfa

28-05-2020
Medrese Encümen Heyeti'nden tayinli vakıf idaresine tepki
Gümülcine Medresesi Encümen Heyeti yayımladığı açıklamada, ihtiyaç olmamasına rağmen okula maske vermeye çalışan tayinli vakıflar idaresine tepki gösterdi.
28 Mayıs 2020 Perşembe

Gümülcine Hayriye Medresesi Encümen Heyeti, tayinli Gümülcine Vakıflar İdaresi yönetiminin oldubittiyle hareket ettiğini belirterek, "Burası özel statüsü olan azınlık okulu olmasına rağmen, müdür yardımcısı azınlık haklarımıza saygı göstermeyi, haklarımızı ayaklar altına almamayı, encümenlerin yetkilerini hiçe sayarak ben istediğim gibi kullanırım hareketiyle burasını yolgeçen hanına çevirmeyi ne zaman bırakacak ve bizim anayasal hakkımıza ne zaman saygı gösterecektir." ifadelerine yer verdi.

Encümen heyeti tarafından yapılan açıklamada, Gümülcine Medrese-i Hayriye Vakıf Azınlık Lisesi'nde birilerinin gizli elleri ve emelleri doğrultusunda nahoş durumların yaşandığı kaydedildi.

Sağlık tedbirleri kapsamında toplu yaşam alanlarında uyulması gereken kuralların gereği olarak, okullarda da bulundurulması gereken sağlık malzemelerinin bir kısmı (dezenfektan) belediye aracılığıyla gönderilip ihtiyacı karşılar düzeyde olduğu, maskelerin ise Okul Encümen Heyeti ve Aile Birliği tarafından okulun ihtiyacını karşılayacak miktarda temin edildiği belirtilerek, "Hal böyle iken, okulun bu malzemelere ihtiyacı olmadığı bilinmesine rağmen, siyasi atamalı Cemaat İdaresi (Vakıflar İdaresi) başkanı, siyasi ihtiraslarının tatmini açısından, okulun Yunanlı müdür yardımcısını arayarak okula yukarıda belirttiğimiz malzemeleri vakıflar adına bağış olarak getirme arzusunu iletmiştir. Yunanlı müdür yardımcısı da, müdürü arayarak bu talebi iletmiştir.

Müdürün verdiği olumsuz cevap, müdür yardımcısının hoşuna gitmemiş olacak ki, ertesi günü cemaat başkanı telefonla müdürü arayarak, müdür yardımcısına ilettiği haberi müdüre de tekrar ederek, müdürden talebin gerçekleşmesini istemiştir.
Okulun müdürü de Encümen Heyetiyle istişare ederek böyle bir ihtiyacın olmadığını, çünkü bunların bir kısmının belediye aracılığı ile devletten, bir kısmının da Encümen Heyeti ve Aile Birliği tarafından temin edildiğini bildirmiştir." ifadelerine yer verildi.

Encümen heyetinin yazılı açıklamasında, okulun sağlık malzemesine değil, vakıflar idaresi tarafından verilmesi gereken ödemelere ihtiyacı olduğu dile getirildi. Ayrıca Gümülcine Medresesi'nin özel statüsü olan azınlık okulu olduğu vurgulanarak, encümenlerin yetkilerinin dikkate alınmamaya dönük girişimlere tepki gösterildi. Açıklamada, atamalı vakıflar idaresi başkanının encümen heyeti ile okul müdürünü görmezden gelerek hareket edemeyecekleri vurguladı.

Medrese encümen heyetinin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Burasının bir vakıf azınlık okulu olduğunu bildiğin halde, müdür yardımcısıyla işbirliği yaparak, burasının bir devlet okulu olması için mi çalışıyorsun?"

Encümen Heyeti, Okul Aile Birliği, veliler ve mezunlar derneği olarak vakıflar idaresinin vermediği ödeneği telafi etmek ve okulun ihtiyaçlarına cevap verebilmek amacıyla okul aidatlarını arttırma kararı aldığını, gerekirse aidatların daha da arttırılacağı belirtildi. Tayinli vakıflar idaresinin gösteriş ve şova dönük faaliyetlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden encümen heyeti, vakıf başkanına tepki gösterdi.





Haberler


Türk - Yunan eczacı odaları arasında ‘Kardeş Oda’ protokolü

Türkiye - Yunanistan arasında turizm protokolü imzalandı

Gümülcine ve İskeçe Müftüleri İpsala’daki Kur’an kursu açılışına katıldı

Tütün ve alkol satışında kimlik zorunluluğu getirildi

Sıçanlık Çayı’na sel geçidi yapılıyor

Atina yakınlarında yangın: Bazı yerleşim bölgeleri tahliye edildi

Şehit diplomat Ömer Haluk Sipahioğlu Atina’da anıldı

Halkidiki’deki orman yangınıyla ilgili bir kişi gözaltında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de ayakta alkışlandı

Kavurucu sıcaklar geliyor!

“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti