Anasayfa


29-05-2020
ABTTF: “Tayinli Vakıflar İdaresi Medrese-i Hayriye’yi ‘arka bahçesi’ olarak görmekten derhal vazgeçmelidir.”
Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin Medrese-i Hayriye’yi arka bahçesi olarak görmekten vazgeçmesi gerektiği belirtildi.
29 Mayıs 2020 Cuma

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Gümülcine Vakıflar İdaresi’nin Medrese-i Hayriye’yi arka bahçesi olarak görmekten vazgeçmesi gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Tayinli vakıf idaresinin keyfi ve dayatmacı bir anlayış ile encümen heyeti ve okul aile birliğinden herhangi bir talep ve ihtiyaç olmamasına rağmen okula yaptığı sağlık malzemeleri bağışını vakıflar idaresinin okul idaresine hükmetme girişimi olarak görüyoruz.” denildi.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu şunları kaydetti: “Hayriye Medresesi, eğitimde özerk kılınan Batı Trakya Türk toplumuna ait Türk okulları ile eşit şekilde özerk statüde dini eğitim veren bir Türk okuludur. Tayinli vakıf idaresinin keyfi ve dayatmacı bir anlayış ile encümen heyeti ve okul aile birliğinden herhangi bir talep ve ihtiyaç olmamasına rağmen okula yaptığı sağlık malzemeleri bağışını vakıflar idaresinin okul idaresine hükmetme girişimi olarak görüyoruz. Özerk statüdeki okula yapılan müdahale niteliğindeki bu girişimi kabul etmemiz imkansızdır. Doğrudan hükümet ya da hükümet tarafından tayinli organlar aracılığı ile pandeminin siyasi fırsatçılığa dönüştürülerek, özerk olan kurumlara keyfi müdahaleler son bulmalıdır. Bu konuda Batı Trakya Türk toplumu olarak gözümüz açık bir şekilde haklarımızı savunacağımızı herkesin bilmesini isteriz” dedi.”



Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret