Anasayfa


02-06-2020
Karantina uygulamasına Haziran ayında da devam
Yurt dışından Yunanistan’a giriş yapanlar için uygulanan ihtiyati karantina Haziran ayında da devam edecek. Bu arada, Avrupa Birliği vatandaşı olmayanların ülkeye giriş yasağı 15 Haziran’a kadar yürürlükte kalacak.
2 Haziran 2020 Salı

Sivil Havacılık Hizmetleri tarafından yayımlanan notama göre, Yunanistan’a tüm uluslararası destinasyonlardan gelen yolcular için zorunlu karantina süresi 30 Haziran saat 23.59’a kadar devam edecek.

Haziran ayında tedbir amaçlı olarak uygulanmaya devam edecek karantina süresi iki aşamalı olacak. 14 Haziran gece yarısına kadar olan birinci aşamada, Yunan vatandaşları da dahil olmak üzere ülkeye gelecek yolcuların test yaptırması zorunlu. Testi negatif çıkanlar bir haftalık, pozitif çıkanlar ise 14 günlük mecburi karantina süresine tabi olacaklar.

15 Haziran’da başlayacak ikinci aşama için ise Covid-19 bulaştırma riskinin yüksek olduğu ülkelerden gelen yolcular için test yaptırma zorunluluğu devam edecek. Söz konusu ülke listesinin sürekli yenilendiği ve yolcuların önceden bu konuda bilgi alması gerektiği belirtilirken, Covid-19 testinin yapılmasını reddedenlerin havaalanında geliş bölümüne alınmayacakları belirtildi.

Diğer tüm vatandaşlar ülkeye kabul edilecek ve uçak yolcularından bir kısmı örnekleme teste tabi tutulacak.

AVRUPA VATANDAŞI OLMAYANLAR
Bu arada, yenilenen bir havacılık direktifi doğrultusunda, Avrupa vatandaşı olmayanların ülkeye girişine ilişkin geçici yasak 15 Haziran’a kadar yürürlükte kalmaya devam edecek.

Bu uygulamadan, AB vatandaşlarının aileleri, Schengen ülkeleri vatandaşları, sağlık personelleri, AB ve Schengen ülkelerine uzun süreli vizesi olan üçüncü ülke vatandaşaları, diplomatik, siyasi ve askeri personeller, insani yardım çalışanları ve ilgili Yunan konsolosluklarından özel seyahat izni almış AB vatandaşı olmayan yolcular hariç tutulacak.

Uluslararası uçuşlar 15 Haziran tarihine kadar sadece Atina’daki Eleftherios Venizelos Havaalanı’ndan gerçekleşebilecek. 15 Haziran tarihinden itibaren ise Selanik’teki Makedonia Havaalanı da uluslararası uçuşlara açılacak.

Haberler


Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret