Anasayfa


04-06-2020
İskeçe ilinde toplu Kovid-19 testleri yapılacak!
Koronavirüs salgınında nüfus oranına göre Yunanistan genelinde en çok vakaların görüldüğü illerden biri olan İskeçe’de toplu testlerin yapılacağı açıklandı. Yetkililer İskeçe il genelinde farklı noktalarda vatandaşlara Kovid-19 testi yapılmasını kararlaştırdı.
4 Haziran 2020 Perşembe

Bölgede son dönemde vakaların artması üzerine Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, Sağlık Bakanlığı temsilcisi Prof. Sotiris Tsiodras, Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu Başkanı Panayotis Arkumaneas, İskeçe Belediye Başkanı Manolis Çepelis, Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin ve Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios 3 Haziran Çarşamba günü bölgedeki son durumu telekonferans yöntemiyle gerçekleştirdikleri toplantıda ele aldılar. Yapılan toplantıda il genelindeki nüfusa Kovid-19 testleri yapılması kararlaştırıldı.

Testler 4 ila 6 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek. Buna göre İskeçe, Mustafçova, Bulustra (Avdira) ve Topiros belediyelerindeki isteyen vatandaşların belirtilen noktalara giderek testleri yaptırabilecekleri ifade edildi.

Söz konusu karara göre isteyen vatandaşlar aşağıda belirtilen tarih ve yerlerde ücretsiz koronavirüs testi yaptırabilecek:

4 Haziran Perşembe 12:00 ile 20:00 saatleri arasında ve 5 Haziran Cuma günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında; Şahin köyü sağlık ocağında, Mustafçova köyü sağlık ocağında, Paşevik köyü sağlık ocağında, İskeçe şehir merkezinde valilik binasının karşısındaki amfitiyatro salonunda ve Kipseli bölgesindeki parkta.

5 Haziran Cuma günü 09:00 ile 19:00 saatleri arasında; Sinikova köyü nahiye binasında, Dolaphan köyü sağlık ocağında, Ketenlik köyü sağlık ocağında, Koyunköy nahiye binasında, Gökçeler köyü sağlık ocağında, İnhanlı köyü sağlık ocağında.

Gerekli duyulması halinde testlerin 6 Haziran Cumartesi günü de devam edebileceği bildirildi.

DELİHÜSEYİN: “EN BÜYÜK TEDAVİ ÖNLEMDİR”
Bu arada Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, toplu test kararıyla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Bugün akşam saatlerinde (18:30) civarında, Sivil Savunma Bakan Yrd Sayın Nikos HARDALİAS, Enfeksiyon Uzmanı Profesör Doktor Sayın Sotiris TSİODRAS, Sağlık Bakanlığı adına ΕΟΔΥ Başkanı sayın Panayotis ARKUMANEAS, Doğu Makedonya ve Trakya Eyalet Başkanı Sayın Hristos METİOS ve İskeçe (Xanthi) Belediye Başkanı Sayın Manolis TSEPELİS ile yaptığımız TELEKONFERANS sonucu aşağıdaki kararlar alınmıştır.

İskeçe (Xanthi) il çapında Sağlık Bakanlığı ve Sivil Savunma Bakanlığı'ndan 15 gruptan oluşacak ve 3 GÜN BOYUNCA covid 19 testlerini yapacak olan bu heyetler HERHANGİ BİR ÜCRET TALEP ETMEDEN ve HİÇ BİR MECBURİYET OLMADAN KİMLER ARZU EDERSE COVİD-19 TESTLERİNİ BELİRTİLEN GÜNLER VE SAĞLIK MERKEZLERİNDE YAPTIRABİLECEKLERDİR...

Unutmayalım ki en büyük tedavi yöntemi, önlemdir.”

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup