Anasayfa

04-06-2020
Stelios Peças: "Tahriklere karşı tek yumruk gibiyiz"
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili olarak Yunanistan'ın egemenlik haklarını savunmak için hazır olduğunu belirterek, "Yunanistan, görevde olan hükümetlerden bağımsız olarak, tahriklerle karşı karşıya olduğunda birlik halindedir. Bu tür tahriklere karşı bütün Yunanlılar bir tek yumruk gibi birlik halindeyiz." dedi.
4 Haziran 2020 Perşembe

Son günlerde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak basına konuşan Peças, Türkiye ile Libya arasında imzalanan anlaşmaya bir kez daha tepki gösterdi. Söz konusu anlaşmanın geçersiz ve kanunsuz olduğunu dile getiren Peças, Yunanistan olarak olayları yakından takip söyledi.

Stelios Peças şunları ifade etti: "Söyleyeceklerimi iki bölümde toparlamak isterim. Hukuki ve siyasi bölümde. Dışişleri Bakanı sayın Dendias'ın açıklamasında ifade ettiği gibi Türkiye'nin hukuki anlamda kanunsuz hareketleri yasal bir sonuç doğurmuyor. Bu, Saraç hükümeti ile Ankara hükümeti arasında yapılan geçersiz Türkiye - Libya anlaşmasının bir sonucudur. Biz, bu yasadışı anlaşmayı kınadık ve tüm uluslararası platformda şikayet ettik. Dolayısıyla bu anlaşma yasal herhangi bir sonuç doğurmamaktadır. Siyasi alanda ise üç noktayı dikkate alıyoruz. Uluslararası hukuk bizim yanımızda, müttefiklerimiz bizim yanımızda ve egemenlik haklarımızı savunabilmek için gerekeni yapabilecek güce sahibiz. Adalarımızın kıta sahanlığı var. Bu adalarımızın hakkıdır. Egemenlik haklarımızı savunuyoruz. Türkiye'nin hükümet gazetesinde yayınlanan Türkiye petrol şirketinin arama yapma talebidir. Türk hükümetinin veya bakanlığının nasıl bir yanıt vereceği ayrı bir şeydir. Bu hareketleri dikkatle izliyoruz ve daha önce de açıkladığımız gibi gerekirse yeni bir girişimler yelpazesini açmak için hazırız. Her durumda egemenlik haklarımızı savunmak için hazırız. Yunanistan, görevde olan hükümetlerden bağımsız olarak, tahriklerle karşı karşıya olduğunda birlik halindedir. Bu tür tahriklere karşı bütün Yunanlılar bir tek yumruk gibi birlik halindeyiz."

Haberler


Sadık Ahmet ailesinden Edirne Valisi Sezer’e ziyaret

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze’de ekili alanların yüzde 87’si zarar gördü

Grevdeki doktorlar Sağlık Bakanlığı önünde gösteri düzenledi

Latinopulu’dan New York’a Müslüman belediye başkanı yorumu: “Batı için kara bir gün”

Yunanistan Belediyeler Birliği Kongresi Dedeağaç’ta yapıldı

Mustafa Kemal Atatürk Gümülcine’de anılacak

Hafta sonu yağış geliyor

Selanik’teki Atatürk Evi 10 Kasım’a hazır

Yeni kimliklerde randevu krizi

GTGB’de ‘Yaratıcı Çocuk’ etkinliği

ABTTF’den Yunanistan’a “çifte standart” tepkisi

Danışma Kurulu heyeti YTB Başkanı Turus’u ziyaret etti