Anasayfa


04-06-2020
Miçotakis’den cumhurbaşkanına ziyaret
Başbakan Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile bir araya geldi.
4 Haziran 2020 Perşembe

Başbakan Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropulu ile bir araya geldi. Yaklaşık bir saat süren görüşmede, Sakellaropulu’nun Batı Trakya’ya gerçekleştirdiği ziyaretten, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde yaşanan gerginliğe kadar ülke gündemini meşgul eden konular ele alındı.

“TRAKYA HAKKINDA İZLENİMLERİNİZİ DUYMAK İSTİYORUM”
Görüşme sırasında, “Trakya’ya ilginç bir ziyaret yaptınız, Trakya hakkındaki izlenimlerinizi duymak istiyorum.” diyen Miçotakis, bölge ile ilgili olarak “Duyduğumuz bazı iddialara rağmen yasalar önünde eşitlik örneği olmaya devam ediyor.” yorumunda bulundu.

İskeçe’de salgın konusunda küçük artışların olduğuna dikkat çeken Başbakan, önümüzdeki haftalarda daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek, “Ancak nasıl salgının etkin bir şekilde önüne geçtiysek, bu sorunu da halledeceğiz.” diye konuştu.

Salgınla ilgili süreçte ikinci döneme geçildiğini kaydeden Miçotakis, bu dönemde birincil hedefin de ekonominin canlanması olduğunu belirtti.


Türkiye’nin iyi komşuluk ilişkilerini reddederek gerginlik yarattığını söyleyen Cumhurbaşkanı Sakellaropulu, bizzat konuştuğu Avrupa ülkeleri devlet başkanlarının da bu konuda Yunanistan’ı desteklediklerini ifade etti.

İskeçe ziyaretine de değinen Sakellaropulu, “Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlarımız olan ve birlikte uyumlu bir şekilde onlarca yıldır yaşayan bu insanların sorunlarını, zorluklarını ve dinamiklerini görme fırsatım oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerginliğe değinen Başbakan Miçotakis, “Tüm tahrikleri istikrarlı bir şekilde ve uluslararası hukuka uygun olarak göğüsleyeceklerini” belirtti.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup