Anasayfa

08-06-2020
Çipras'dan Miçotakis'e, "Erdoğan'la görüş" çağrısı
SİRİZA Partisi Başkanı Aleksis Çipras, Başbakan Kiriakos Miçotakis'e Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesi çağrısında bulundu.
8 Haziran 2020 Pazartesi

Eski başbakan ve SİRİZA lideri Aleksis Çipras, Ankara ile ilişkiler konusunda Miçotakis hükümetini eleştirdi.

Kathimerini gazetesine açıklamalarda bulunan Çipras, Miçotakis’e seslenerek, "Sen de benim başbakanlık dönemimde yaptığım gibi yap ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye başla." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'Yİ ALTI AY İÇİNDE ÜÇ KEZ ZİYARET ETTİM"
Başbakanlık yaptığı dönemde Türkiye’yi altı ay içinde üç kez ziyaret ettiğini belirten Çipras, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Atina’ya davet etme cesaretini gösterdiğini de kaydetti.

"TÜRKİYE İLE ANLAŞMAZLIKLARIMIZI ÇÖZMELİYİZ"
Çipras, "Yunanistan hükümeti Türkiye karşısında bir yandan kararlılığını göstermeli ancak aynı zamanda kıta sahanlıklarının koordinatlarını belirleyerek Türkiye ile aramızdaki anlaşmazlıkları istikşafi görüşmelerle çözmeli." dedi.

Doğu Akdeniz’de doğalgaz arama faaliyetlerine de değinen Aleksis Çipras, bölgede İtalya, Arnavutluk ve Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölgeler (MEB) oluşturulması için harekete geçilmesi önerisinde bulundu.

Haberler


Samaras: ’Türkiye ile dostluktan söz etmemiz ne kadar mantıklı?’

Kozlukebir Belediyesine sözleşmeli personel alındı

Kuvvetli yağış ve fırtına geliyor

Eurobarometer: Avrupalıların yarıdan fazlası dünyanın geleceğinden endişeli

Sahil Güvenlik botu ile göçmen teknesi çarpıştı: 15 ölü

Emniyetten dolandırıcılık uyarısı

Doğu Makedonya–Trakya’da uyuşturucu operasyonu

Eski milletvekili Ayhan Karayusuf’un acı günü

Epstein dosyalarında Yunanistan krizi

Reuters: Yunanistan, 15 yaş altına sosyal medyayı yasaklamaya hazırlanıyor

ABTTF’den Yunanistan Eğitim Bakanlığı raporuna yazılı görüş

Mustafa Trampa ve Ozan Ahmetoğlu’ndan İzmit ziyareti