Anasayfa


08-06-2020
İskeçe’deki toplu testlerin sonuçları belli oldu!
Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY) koronavirüs vakaları ile ilgili yazılı açıklama yaptı.
8 Haziran 2020 Pazartesi

Kurum tarafından yapılan açıklamaya göre, ülke genelindeki toplam 97 vakadan 29’u İskeçe’den. EODY tarafından yapılan açıklamada, en son 4 Haziran tarihinden yapılan bilgilendirmenin ardından ülke genelinde toplam 97 vakaya rastlandığı açıklandı. Böylece ülke genelindeki toplam vaka sayısı 8 Haziran Pazartesi itibarıyla 3049’a ulaştı. Açıklamada söz konusu 97 vakadan 30’unun yurt dışından gelen kişiler olduğu belirtilirken, 29 kişinin ise İskeçe il genelinde yapılan testler sonucunda tespit edildiği vurgulandı.

EODY’nin açıklamasında, koronavirüs sebebiyle iki kişinin daha hayatını kaybettiği ve salgın sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısının 182’ye çıktığı belirtildi. Solunum cihazına bağlı olanları sayısının ise 10 olduğu açıklandı.

Bu arada, daha önce haftada iki kez koronavirüs bilgilendirmesi yapılacağını açıklayan EODY’nin, son dönemde ülke genelindeki vakaların artması sebebiyle 8 Haziran Pazartesi (bugün) itibariyle yeniden günlük olarak yazılı açıklama ile kamuoyunu bilgilendireceği belirtildi.

İskeçe’de yerel medyada yer alan haberlere göre, vakaların büyük kısmının Mustafçova belediyesi ile Topiros belediyesinde tespit edildiği, İskeçe belediyesindeki vaka sayısının az olduğu iddia edildi.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı ve Türk kimliğinin inkarını Deutseche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor