Anasayfa

08-06-2020
Panayotopulos: "Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz"
Savunma Bakanı Nikos Panayotopulos, "Egemenlik haklarımızı korumak için askeri operasyon dahil elimizden geleni yaparız." dedi.
8 Haziran 2020 Pazartesi

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki arama-sondaj faaliyetlerini genişletme hamleleri hakkında Star televizyonuna konuşan Panayotopulos, "Türkiye son zamanlarda oldukça agresif davranıyor. Yunanistan’ın genel anlamda saldırganlık eğilimi gösteren bu tür bir davranışla tek başa çıkma yönteminin, bir yandan kendi diplomatik silahını kullanmak, diğer yandan Silahlı Kuvvetleri’nin caydırıcı gücünü arttırmak olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRLANIYORUZ"
Yunanistan’ın askeri bir çatışmaya hazır olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Panayotopulos, "Tam olarak öyleyiz." ifadesini kullandı.

Panayotopulos, "Her türlü senaryoya hazırlanıyoruz. Elbette bu olasılıklar arasında askeri müdahale de var. Bunu yapmak istemiyoruz, ancak egemenlik haklarımızı azami derecede korumak için mümkün olan her şeyi yapacağımızın anlaşılmasını sağlamak istiyoruz." dedi.

Haberler


Güreci’de 1 Mayıs çağrısı: Altın madenciliğine karşı buluşma

KKE: “Anlaşmalar halkın değil şirketlerin çıkarına”

Geleneksel Çocuk Şenliği’ne yoğun katılım

İskeçe Türk Birliği genel kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliği seçimleri yapıldı

Rodos’ta 23 Nisan coşkusu

Selanik Derneğinde Kadınlar Günü buluşması

Macron’dan Yunanistan’a destek vaadi

Borçlara 72 taksit geri geliyor

İTB genel kurulu yarın

AB Konseyi Başkanı Costa: Avrupa enerji bağımsızlığını sağlamalı

Eyaletten kuduz aşısı açıklaması