Anasayfa


09-06-2020
“İskeçe bölgesinde yerel düzeyde önlemler alınabilir”
Makedonya – Trakya Bakanı Theodoros Karaoglu, salgınla mücadele çerçevesinde gerekirse İskeçe bölgesi için yerel düzeyde önlemlerin alınabileceğini söyledi.
9 Haziran 2020 Salı

Bakan Karaoglu 9 Haziran Salı günü (bugün) Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile Selanik’te biraraya geldi. Karaoglu görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Makedonya ve Trakya bölgesinde iki ilde, İskeçe ve Kastorya bölgelerinde yoğun bir şekilde vakaların görüldüğüne dikkat çekerek, sözkonusu bölgelerde gereken çalışmaların yapıldığını belirtti. Yerel karantinaların beklenen sonucu verdiğini, Kastorya bölgesinde vakaların önemli ölçüde azaldığını kaydeden Makedonya – Trakya Bakanı Karaoglu, İskeçe’de ise nispeten bir artış olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili olarak basında çıkan haberlere göre Karaoglu şu ifadelere yer verdi: “Camilerde önlemler alınmış olabilir. Ancak Müslüman hemşerilerimiz ne yazık ki aynı evde çok kişi yaşıyor. Bu da sorun teşkil ediyor ve uygulanması gereken önlemler uygulanmıyor. Bu konu sayın Nikos Hardalias tarafından takip ediliyor. Tabii ki yerel düzeyde bazı önlemler alınacaktır.”

Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias da konuyla ilgilendiklerini belirterek, yerel yetkililerle iletişim içinde olduklarını ve sözkonusu vakaların sürekli bir şekilde çıktığını kaydetti. Bölgedeki durumla ilgili olarak gereken bilgiye sahip olduklarını söyleyen Hardalias, yerel makamlarla birlikte küçük veya büyük bazı önlemler alacaklarını, bu sayede virüsün bölgedeki seyri ile ilgili olarak daha sağlıklı bilgiye sahip olacaklarını belirtti.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor