Anasayfa


11-06-2020
Zeybek’ten Makedonya – Trakya Bakanı Karaoglu’na tepki
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Makedonya – Trakya Bakanı Theodoros Karaoglu’nun İskeçe’de virüsün yüksek hızla yayılma sebebinin azınlığın kalabalık aile yapısından kaynaklandığı yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi.
11 Haziran 2020 Perşembe

Zeybek, Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı tasarının meclisteki görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada bakan Karaoglu’na tepki gösterdi. Zeybek, “Makedonya – Trakya bakanı sayın Karaoglu’nun birkaç saat önce yaptığı bir açıklamada, İskeçe’de virüsün yüksek hızla yayılma sebebinin azınlık ailelerinin kalabalık aile yapısından kaynaklandığını dile getirmesi sizin felsefenizi yansıtmaktadır ve azınlık toplumuna karşı ayrımcı yaklaşımınızı ortaya koymaktadır.” dedi.

Azınlık toplumunun itibarsızlaştırılmak istendiğini savunan Zeybek şöyle konuştu: “Azınlık toplumunu itibarsızlaştırmak istediğiniz doğrudur. Sosyal medyada ırkçılık karşıtı yayınlarından dolayı soruşturma başlattığınız azınlık öğretmeni, Bayan Nikolaou'nun bana karşı ırkçı tutumu ve sizin bu olaya karşı tepkisiz kalmanız ayrıca Makedonya – Trakya Bakanı sayın Karaoglu’nun birkaç saat önce yaptığı bir açıklamada, İskeçe’de virüsün yüksek hızla yayılma sebebinin azınlık ailelerinin kalabalık aile yapısından kaynaklandığını dile getirmesi sizin felsefenizi yansıtmaktadır ve azınlık toplumuna karşı ayrımcı yaklaşımınızı ortaya koymaktadır. Azınlığa karşı sergileyeceğiniz tutumu ve niyetinizin ne olduğunu açıkça söylemenin zamanı geldiğine inanıyorum; geriye dönük attığınız her adımda hem SİRİZA’yı hem de azınlığımızı karşınızda bulacağınızı bilmenizi isterim.”

İskeçe ilinin salgın döneminde ağır bir bedel ödediğine dikkat çeken milletvekili Zeybek, 10 kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini dile getirdi. Zeybek, “Karantina döneminden sonra meclis kürsüsünden gerçekleştirdiğim ilk konuşmam olduğu için önemli birkaç husus var. Yakın geçmişte toplumun yanı sıra sağlık sisteminin dayanıklılığının test edildiği bir dönemden geçtik. Özellikle yaşadığım İskeçe ilinde, Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi için yüksek sayılabilecek 105 covid-19 vakası ve bundan kaynaklanan 10 ölüm gerçekleşti. Her şeyden önce yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dileklerimi sunmak isterim; bunun yanında virüse karşı mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına ve alınan önlemlere uyan tüm vatandaşlarımıza müteşekkiriz.” dedi.

Toplu testlerde hatalı sonuçların çıktığı yönünde haberlerin Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu EODY’nin imajını sarstığını kaydeden Hüseyin Zeybek, bilgi eksikliğine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Zeybek şunları ifade etti: “Virüsün İskeçe bölgesinde yayılma hızı devam ederken kitle testlerinin yapılması gecikmiş de olsa doğru bir adım olduğunu kanıtlamaktadır. Ne yazık ki, testlerin yürütülmesi esnasında hatalı sonuçların çıktığı gibi haberler EODY’nin imajını derinden sarsan bir durumdur. Bu nedenle, yetkili bakanlık ve EODY bu duruma bir açıklık getirmeli ve bilgi eksikliğine bir son vermelidir.”


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup