Anasayfa


12-06-2020
Tsiodras ve Hardalias önlemlerin sıkı bir şekilde uygulanmasını istedi
Covid-19 vakalarındaki artış nedeniyle bu sabah helikopterle İskeçe’ye gelen Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ve Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Sotiris Tsiordas’ın, İskeçe Belediyesi’nde yerel yetkililerle gerçekleştirdikleri toplantı sona erdi.
12 Haziran 2020 Cuma



Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, İskeçe bölgesindeki belediye başkanları, EODY temsilcileri, bölgedeki sağlık temsilcilerinin katıldığı toplantıda, dün akşam açıklanan önlemlerin kararlı bir şekilde uygulanması ele alındı.

Toplantıda, vatandaşların sorun hakkında bilgilendirilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çekildi, özellikle gençlerin durumun ciddiyeti konusunda ikna edilmesinin önemine değinildi ve bu konuda yerel medyanın sağlayacağı desteğe atıfta bulunuldu.

Tsiodras, “Vakalardaki artış, bilimsel yöntemlerle, kapsamlı laboratuvar testleriyle, pozitif vakaların izolasyonuyla ve ciddi vakaların tedavisi ile ele alınacak. (Sorun) Özellikle Miki Belediyesi bölgeleriyle ilgili. Bu çabayı güçlendirmek, virüsü sıfırlamak ve böylece halk arasında korku olmaması için tüm yerel yetkililerle konuştuk. Virüsün ve yayılmasının önüne geçebilmek bilimsel yöntemler mevcut; bunları biliyoruz ve size bahsettiklerimin tümünü kapsıyor. Ayrıca (bu yöntemler) dünyanın diğer bölgelerinde olduğu gibi, virüsün bölgedeki bulaşı etkisini azaltmak ve sıfıra indirmek için, özellikle yedi günlük bu dönemde çok yakın aile çevremizle temasımızı sınırlamayı da içeriyor. " diye konuştu.

EODY’nin özel bir ekiple İskeçe’de kalacağını ve değişik bölgelerde nüfus üzerinde kontroller yapacağını belirten Tsiodras, “Bölgede virüsün bulaşmasını bilimsel yöntemlerle sınırlamayı başaracağımızı düşünüyorum. Son haftalarda önlemlerde bir rehavet oldu, nüfusun yorgunluğu vardı; herkes tarafından bir yorgunluk olması anlaşılır. Ama şu ana kadar yapılan tüm çabaların boşa gitmesi de yazık olur.” ifadelerini kullandı.

İskeçe’deki vaka sayısındaki artışın nedeni sorulduğunda da Tsiodras, dikkat edilmezse ve toplumda bir rahatlama olursa, özellikle virüsün semptomlarını göstermeyenlerin bulaş etkisinin tehlikesine değindi. Söz konusu tehlikenin özellikle kapalı alanlarda arttığına dikkat çeken Tsiodras, “En önemlisi, semptomları olanlar izlenmeli ve izole edilmelidir.” dedi.

İskeçe genelinde karantina uygulanmasının söz konusu olmadığını da söyleyen Tsiodras, gerekli önlemlerin alınması durumunda virüsün yayılmasının önüne geçileceğini belirtti.

Önümüzdeki 24 saatin zor olacağını idrak etmenin önemine değinen Hardalias da, Şahin ve İskeçe halkının ilk aşamayı nasıl başarılı bir şekilde tamamladıysa, önümüzdeki günlerde de verilecek savaşın aynı şekilde kazanılması gerektiğini söyledi. Hardalias, “Herkesi önlemleri uygulamaya çağrıyoruz. Endişelenecek başka bir şey yok. Önlemler uygulanırsa, testler yapılırsa, şimdiye kadar var olan işbirliği devam ederse, herhangi bir sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Güvene, işbirliğine ihtiyaç var ve ülke çapında dikkatli olmamız, hazırlıklı olmamız gerektiğinin farkında olmalıyız.” diye konuştu.

Hardalias, İskeçe’nin değişik bölgelerinde yapılacak testleri koordine edecek yetkilinin de önümüzdeki günlerde EODY tarafından belirleneceğini sözlerine ekledi.

Haberler


Selanik’te 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlandı

Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi