Anasayfa

16-06-2020
İsrail ziyaretinde Türkiye'ye mesaj: "Türkiye neo - Osmanlıcı hayallerden vazgeçmeli"
Başbakan Kiriakos Miçotakis, koronavirüs salgını sonrasında ilk ziyaretini 15 - 16 Haziran tarihlerinde İsrail'e gerçekleştiriyor. Miçotakis'e hükümetten altı bakan eşlik ediyor.
16 Haziran 2020 Salı

Miçotakis, İsrail Başbakanı Benjamin Netenyahu ile 16 Haziran Salı günü ikili görüşme gerçekleştirdi. Netenyahu, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret nedeniyle Kiriakos Miçotakis'e teşekkür ederek, iki ülke ilişkilerinin olumlu bir seviyede olduğunu belirtti. Miçotakis de koronavirüs salgını sonrasında ilk yurtdışı ziyaretini İsrail'e gerçekleştirdiğini ifade etti.

İSRAİL GAZETESİNE KONUŞAN MİÇOTAKİS: "TÜRKİYE NEO - OSMANLICI HAYALLERDEN VAZGEÇMELİDİR"

Bu arada Başbakan Kiriakos Miçotakis İsrail ziyareti sırasında Yedioth Ahronoth gazetesine konuştu. Türkiye'ye mesaj gönderen Miçotakis, Türkiye'nin bölgede alınan kararlarda söz sahibi olmak istemesini "kabul edilemez" olarak nitelendirerek, Türkiye'nin neo - Osmanlıcı hayallerden vazgeçmesi gerektiğini savundu.

"PARTNER OLARAK ÇALIŞMAK İSTERSE HOŞ KARŞILARIZ, KABADAYI GİBİ YAPARSA KABUL ETMEYİZ"

Kiriakos Miçotakis, "Türkiye bizimle eş konumda partner olarak çalışmak isterse bunu hoş karşılarız fakat bunu bir kabadayı gibi yaparsa kabul etmeyiz" dedi.

Miçotakis, Yunanistan-İsrail-Kıbrıs Rum Kesimi ortaklığında devam eden Kıbrıs açıklarındaki sondaj çalışmaları ile ilgili olarak, "Bu süreç birilerine karşı ya da sadece birilerine özel değil. Türkiye emperyalist boru hattı rüyasını bırakıp bizimle eşit ve kanunlara uyan partner gibi birlikte çalışmak isterse bunu hoş karşılarız fakat kabadayı bir komşu gibi yaparsa bunu hoş karşılamayız" ifadesini kullandı.

Haberler


Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı

Rodop ilinde tarımın geleceği Gümülcine’deki kongrede tartışılacak

Doğu Makedonya - Trakya Eyaleti İskandinav pazarına açılıyor

ABTTF’den 21 Mart mesajı: “Irkçılık ve ayrımcılık devam ediyor”

Gümülcine’de “Müzik Birleştirir” konseri

Büyükelçi Çağatay Erciyes’ten Batı Trakya’ya bayram ziyareti

Başkonsoloslukta bayram coşkusu

Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni