Anasayfa


19-06-2020
“Karantina bölgesindeki tarım işlerinin yapılabilmesi için izin verilmeli”
Rodop milletvekili İlhan Ahmet, kısmi karantinanın devam ettiği Ayazma köyünde tarım işlerinin yapılabilmesi için gerekli izinlerin verilmesi gerektiğini belirtti.
19 Haziran 2020 Cuma

Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet, kısmi karantinanın devam ettiği Ayazma köyünde tarım işlerinin yapılabilmesi için gerekli izinlerin verilmesi gerektiğini belirtti. Ahmet, “Ekonomik kayıp yaşamasının önüne geçmek için kamu sağlığını koruyucu tedbirler çerçevesinde, özellikle de testi negatif çıkanlara gerekli izinlerin kontrollü olarak geciktirilmeden verilmesini yetkili makamlardan talep ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

İlhan Ahmet’in konuyla ilgili açıklaması şöyle: “Ayazma köyünde sonuçların negatif çıkması son derece sevindiricidir. Bu süreçte Ayazma köyünde çiftçilerimizin çalışmalarını kolaylaştırmak, kiraz üreticisinin ve tütüncünün tarlalarına, hayvan besicilerinin ağıllarına gitmelerini sağlamak için bu konuda izin vermeye yetkili olan makamları bir an önce harekete geçmeye çağırıyorum. Çiftçilerimize gerekli izinlerin acilen vermesini talep ediyorum. Azınlığımızın içinde bulunduğu ağır ekonomik şartlardan daha fazla zarar görmesinin, ekonomik kayıp yaşamasının önüne geçmek için kamu sağlığını koruyucu tedbirler çerçevesinde, özellikle de testi negatif çıkanlara gerekli izinlerin kontrollü olarak geciktirilmeden verilmesini yetkili makamlardan talep ediyorum.”


Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı ve Türk kimliğinin inkarını Deutseche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor