Anasayfa


28-07-2020
Muhalefet partileri: “Diyalog sadece kıta sahanlığı ile sınırlı olsun”
Muhalefet partileri bugün (28 Temmuz Salı) yaptıkları yazılı açıklamalarda, Türkiye ile Yunanistan arasında yapılacak muhtemel diyalog sürecine değindiler.
28 Temmuz 2020 Salı

SİRİZA ve KİNAL, Türkiye ile yapılacak olası diyalog sürecinin kıta sahanlığı ile sınırlı tutulmasını istedi.

Ana muhalefet partisi SİRİZA konuyla ilgili olarak yayımladığı açıklamada, Türkiye ile yapılacak diyaloğun kıta sahanlığı ile sınırlandırılması gerektiğini vurguladı. “Türkiye’nin diyalog süreci başlayana kadar Yunan kıta sahanlığı içindeki arama çalışmalarını durdurmasına dair haberler iyi haber.” ifadesine yer verilen açıklamada, Türk yetkililerin tüm konuların ele alınmasını istedikleri açıklamaların ise kötü haber niteliğinde olduğu kaydedildi. Türkiye’nin olmayan sorunları müzakere masasına getirmeye çalıştığını iddia eden SİRİZA, Türkiye’nin tartışmalı gördüğü ve aslında Yunanistan kıta sahanlığına ait bölgelerde Yunanistan ile ortak arama yapmak için çağrıda bulunduğunu, bu durumun ise endişe verici olduğunu savundu.

SİRİZA’nın açıklamasında Türkiye ile Yunanistan arasındaki tek sorunun kıta sahanlığı sorunu olduğunu, bunun da uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde çözüme kavuşturulması için diyalog yapılabileceği belirtilirken, kıta sahanlığının deniz yetki sınırları ile örtüştüğü de ifade edildi.

KİNAL’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, KİNAL Partisi de konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından açıklama yayımladı. Türkiye ile olası diyalog sürecine değinen KİNAL, bu konuda gizli gündem veya gizli diplomasi olamayacağını ifade etti.

KİNAL Partisi’nin açıklamasında, Yunanistan’ın Türkiye ile milli meseleler hakkında tek müzakere konusunun deniz yetki alanları belirlenmesi (münhasır ekonomik bölge – kıta sahanlığı) sorunu olduğu ifade edildi.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler