Anasayfa

03-08-2020
Vakaların yaş ortalaması düştü, Mart ayı seviyesine ulaşıldı!
Enfeksiyon uzmanı Nikos Sipsas, koronavirüse yakalananların yaş ortalamasının 60'lardan 50'li yaşlara düştüğünü açıkladı.
3 Ağustos 2020 Pazartesi

Skai Radyosu'nda açıklamalarda bulunan Sipsas, yurt dışında gelenlerle ilgili kontrolün yapıldığını, ancak asıl sorunun gençler olduğunu söyledi. Sipsas, yetkililerin Attika ve Selanik bölgeleri için endişeli olduklarını da sözlerine ekledi.

Sipsas, gerek ölüm gerekse entübe hastalarda artış olmadığını, bu nedenle de Yunanistan'da ikinci dalgadan henüz söz edilecemeyeceğini belirtti.

MART SEVİYESİNDEYİZ
Skai'ya konuşan Enfeksiyon Profesörü Haralambos Gogos da, koronavirüs vakaları açısında Mart ayı seviyesine ulaşıldığını söyledi. Gogos, vaka sayısındaki akrışın test sayısının 3 katı artmasıyla da ilintili olduğuna dikkat çekti.

Gogos, "Büyük bir artışın yaşandığı evredeyiz. Aşağı, yukarı seyreden bir önceki dalgadayız. Şu anda zor durumlara yol açabilecek, kontrol edilmesi gereken gerçekten tehlikeli bir aşamadayız. Vakalar artıyor ve zamanında önlem almazsak kontrol edilemeyen durumlara yol açabilir."dedi.

Virüsün en çok kalabalık toplulukların biraraya gelmesinden bulaştığına dikkat ceken Gogos, bu şekilde devam edilirse virüs bulaştırma katsayısının 1'e ulaşacağına dikkat çekti.

Gogos, sadece maske takmanın yeterli olmadığını, sosyal mesafeye de mutlaka dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi