Anasayfa

06-08-2020
Önder Mümin: "Hep birlikte bu dönemi galip atlatacağız"
Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, koronavirüsün ülke genelinde artış göstermesinin ardından, Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile görüştüğünü ve yeni önlemler alındığını söyledi.
6 Ağustos 2020 Perşembe

Önder Mümin'in açıklaması şöyle: "Sevgili Belediye mensuplarım, el ele dayanışma içerisinde koronavirüsün ilk dalgasını atlattık. Bugün ülkemiz ikinci bir koronavirüs dalgası ile karşı karşıya bulunmakta. Maalesef rahatladık, rehavete kapıldık. Devletin uyguladığı önlemlere birey bilinci ile uymakla yükümlüyüz. Dün, Sivil Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı sn. Nikos Hardalias ile telefonda görüştüm. Bu doğrultuda:

1. Sosyal mesafeyi koruyalım.
2. Kalabalık ortamlardan uzak duralım.
3. Maske, kilise ve camilerimizde mecbur kılınmıştır.

İki dine mensup din görevlilerimizden kurallara mutlaka uyulması hususunda yardımcı olmalarını rica ediyorum.

4. Düğün, mevlüt, vaftiz, sosyal etkinlikler ve diğer tüm etkinliklerde iç ve dış alanlarda 100 kişi kuralı 31 Ağustos'a kadar uygulanacaktır. 100 kişilik etkinliklerde sosyal mesafenin korunmasının mecburi olduğu unutulmamalıdır.

5. Aldığımız karar ile 31 Ağustos'a kadar Susurköy ve Yassıköy halk pazarlarında satıcılar ve tüm tüketici belediye mensuplarımız için maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Belediye ekipleri halkımıza, söze konu pazar girişlerinde maske dağıtımı gerçekleştirecektir.

6. Ayrıca, Ağustos ayında oluşabilecek yangınlar ile alakalı tüm belediye mensuplarımız dikkatli ve sorumlu davranmalıdır. Ormanlık ve kırsal alanlarda daha da dikkatli olmamız mecburiyettir. İnsan kaynaklı yangınları birey bilinci ile önlemekle yükümlüyüz. Bir kez daha hep birlikte bu dönemi galip atlatacağız."



Haberler


Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi