Önder Mümin: "Hep birlikte bu dönemi galip atlatacağız"
Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, koronavirüsün ülke genelinde artış göstermesinin ardından, Sivil Koruma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias ile görüştüğünü ve yeni önlemler alındığını söyledi.
6 Ağustos 2020 Perşembe
Önder Mümin'in açıklaması şöyle: "Sevgili Belediye mensuplarım, el ele dayanışma içerisinde koronavirüsün ilk dalgasını atlattık. Bugün ülkemiz ikinci bir koronavirüs dalgası ile karşı karşıya bulunmakta. Maalesef rahatladık, rehavete kapıldık. Devletin uyguladığı önlemlere birey bilinci ile uymakla yükümlüyüz. Dün, Sivil Korumadan Sorumlu Bakan Yardımcısı sn. Nikos Hardalias ile telefonda görüştüm. Bu doğrultuda:
1. Sosyal mesafeyi koruyalım.
2. Kalabalık ortamlardan uzak duralım.
3. Maske, kilise ve camilerimizde mecbur kılınmıştır.
İki dine mensup din görevlilerimizden kurallara mutlaka uyulması hususunda yardımcı olmalarını rica ediyorum.
4. Düğün, mevlüt, vaftiz, sosyal etkinlikler ve diğer tüm etkinliklerde iç ve dış alanlarda 100 kişi kuralı 31 Ağustos'a kadar uygulanacaktır. 100 kişilik etkinliklerde sosyal mesafenin korunmasının mecburi olduğu unutulmamalıdır.
5. Aldığımız karar ile 31 Ağustos'a kadar Susurköy ve Yassıköy halk pazarlarında satıcılar ve tüm tüketici belediye mensuplarımız için maske takma zorunluluğu getirilmiştir. Belediye ekipleri halkımıza, söze konu pazar girişlerinde maske dağıtımı gerçekleştirecektir.
6. Ayrıca, Ağustos ayında oluşabilecek yangınlar ile alakalı tüm belediye mensuplarımız dikkatli ve sorumlu davranmalıdır. Ormanlık ve kırsal alanlarda daha da dikkatli olmamız mecburiyettir. İnsan kaynaklı yangınları birey bilinci ile önlemekle yükümlüyüz. Bir kez daha hep birlikte bu dönemi galip atlatacağız."
Haberler
DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı
İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51
YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18
KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi
Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi
Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor
Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti
Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor
Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar
Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale
İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı