Anasayfa


07-08-2020
DEB Partisi Kalkınma Komisyonu için ne diyor?
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, mecliste oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu’nu değerlendirdi.
7 Ağustos 2020 Cuma

Asafoğlu, Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak daha iyi ve daha demokratik bir gelecek adına atılan her adımı olumlu karşıladıklarını, fakat sorunları çözebilmek için sorunların gerçek muhatapları ile diyaloğun tek çözüm olduğunu vurguladı.

Asafoğlu medreselerde yapılan son düzenleme ile ilgili olarak da, “Demokratik çerçevede normalleşmek ve kalkınmaktan bahsederken azınlık eğitimi için atılan son adımı algılamak son derece güçtür. Gümülcine ve İskeçe Medreselerinin Encümen Heyeti Başkanlarında değişime gidilerek hayati bir hata yapıldığını vurgulamak isterim.” dedi.

Çiğdem Asafoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Dostluk Eşitlik Barış Partisi olarak daha iyi ve daha demokratik bir gelecek adına atılan her adımı olumlu olarak değerlendiriyoruz. Bölgemizin kalkınması adına oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu geç kalınmış bir adım olsa da zaruri ve akıllıca bir girişimdir. Bu Komisyonun ana amacı bölge ekonomisini geliştirmek adına katkı sağlamaktır. Vahim durumları iyileştirmeye çalışırken açık, cesur ve çok çalışmaya hazırlıklı olmak gerekir, Komisyon Başkanı Sn. Bakoyanni bu projenin sağlıklı ve verimli olabilmesi için katkıların, fikirlerin değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Batı Trakya’nın en önemli siyasi organı olarak bizler de katkı sunmaya hazırız. Durumun bilincinde olan kişiler olarak, bilincinde olan kişiler diyorum çünkü; bir, bu bölgede yaşayan insanlarız, dolayısıyla durumun etkisini en çok hisseden kesim bizleriz. İkinci olarak da yakın geçmişte tarım ekonomisi alanında bir anket çalışması yaptık. Tarım ekonomisi bölgenin genel ekonomisini etkileyen en güçlü unsurlardan bir tanesi. Ne yazık ki anket sonuçları bizlere vahim bir gerçekle karşı karşıya olduğumuzu kanıtlar nitelikte. Yıllardır büyük haksızlıklara uğrayan bu bölgeyi normalleştirmek ve kalkındırmak adına her türlü iyi niyete ve çalışmaya hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Burada yaşayan ve yaşamaya devam etmek isteyen insanların yaşam kalitesini yükseltmek adına gayret ve çaba sarf etmeye hazırız.”

“MEDRESELERLE İLGİLİ KARAR HAYATİ BİR HATADIR”
Açıklamasında medreseler konusuna da değinen Asafoğlu, tayinli müftülerin medreselerin encümen heyeti başkanlığına getirilmesini öngören kararın hayati bir hata olduğunu vurguladı.

Asafoğlu şunları kaydetti: “Demokratik çerçevede normalleşmek ve kalkınmaktan bahsederken azınlık eğitimi için atılan son adımı algılamak son derece güçtür. Gümülcine ve İskeçe Medreselerinin Encümen Heyeti Başkanlarında değişime gidilerek hayati bir hata yapıldığını vurgulamak isterim. Devlet tarafından ‘Naib’ olarak atanan şahıslar Batı Trakya Müslüman Türk Azınlığı tarafından asla kabul görmemektedir. Gerçekleşecek bir doğum için heyecanlıyken, ölü olarak doğacak bir bebeğin herkes için bir felaket olacağını vurgulamak isterim. Sözlerime son verirken belirtmek isterim ki; verimli sonuçlar alabilmek için sorunların gerçek muhatapları ile diyalog tek çözümdür, aksine dayatma ve gerçeklerden kaçma eylemleri kayıplara yol açacaktır, buna artık hiç kimsenin tahammülü yoktur.”





Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu