Anasayfa

07-08-2020
Hüseyin Zeybek: "Sınır kapılarıyla ilgili hem planlamada hem uygulamada sorun var"
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kipi sınır kapısının gece geçişlerine kapatılmasıyla ilgili olarak GÜNDEM gazetesine konuştu.
7 Ağustos 2020 Cuma

Gerek planlamada, gerekse uygulamada sorun olduğunu ifade eden milletvekili Zeybek, "Bazı sınır kapılarında testler yapıldı. Veya gelen turistin negatif olduğuna dair belge istendi. Sonradan bu da değiştirildi. Ne yazık ki gerek planlamada, gerekse uygulamada sorun var. Şu anda Kipi sınır kapısı gece geçişlerine kapatıldı. Saat 23:00'ten saat 07:00'ye kadar geliş - gidiş olamayacak. 24 saat boyunca sekiz saat gümrüğü kapatınca bu sefer birikme olacak ve gündüz saatlerinde daha çok hareket olacak. Bu da aslında daha sakıncalı. Dolayısıyla bu kararın yeniden gözden geçirilmesinde fayda var." dedi.

"BAŞVURABİLECEÄžİMİZ BİR SİSTEM YOK"
GÜNDEM'in, "Siz Kipi gümrük kapısındaki yetkililerle veya bakanlıkla iletişime geçtiniz mi?" sorusunu yanıtlayan Zeybek şunları ifade etti:

"Bizim de hitap edeceğimiz, başvuracağımız bir sistem yok. Sürekli bir şekilde gümrük kapısıyla yani Kipi'deki yetkililerle iletişim kurmaya çalışıyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan ikamet izinlerini istemişler. Bakanlıkla doğrudan bir bağlantı kuramıyoruz. Ancak meclis Ağustos ayında kapalı olduğu için bir bağlantı kuramadık. Ancak gümrük kapısıyla sürekli iletişimdeyiz. Umarız bu belirsizlik ve kargaşa en kısa zamanda bir son bulur."



Haberler


Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti