Anasayfa

07-08-2020
Hüseyin Zeybek: "Sınır kapılarıyla ilgili hem planlamada hem uygulamada sorun var"
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Kipi sınır kapısının gece geçişlerine kapatılmasıyla ilgili olarak GÜNDEM gazetesine konuştu.
7 Ağustos 2020 Cuma

Gerek planlamada, gerekse uygulamada sorun olduğunu ifade eden milletvekili Zeybek, "Bazı sınır kapılarında testler yapıldı. Veya gelen turistin negatif olduğuna dair belge istendi. Sonradan bu da değiştirildi. Ne yazık ki gerek planlamada, gerekse uygulamada sorun var. Şu anda Kipi sınır kapısı gece geçişlerine kapatıldı. Saat 23:00'ten saat 07:00'ye kadar geliş - gidiş olamayacak. 24 saat boyunca sekiz saat gümrüğü kapatınca bu sefer birikme olacak ve gündüz saatlerinde daha çok hareket olacak. Bu da aslında daha sakıncalı. Dolayısıyla bu kararın yeniden gözden geçirilmesinde fayda var." dedi.

"BAŞVURABİLECEÄžİMİZ BİR SİSTEM YOK"
GÜNDEM'in, "Siz Kipi gümrük kapısındaki yetkililerle veya bakanlıkla iletişime geçtiniz mi?" sorusunu yanıtlayan Zeybek şunları ifade etti:

"Bizim de hitap edeceğimiz, başvuracağımız bir sistem yok. Sürekli bir şekilde gümrük kapısıyla yani Kipi'deki yetkililerle iletişim kurmaya çalışıyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlardan ikamet izinlerini istemişler. Bakanlıkla doğrudan bir bağlantı kuramıyoruz. Ancak meclis Ağustos ayında kapalı olduğu için bir bağlantı kuramadık. Ancak gümrük kapısıyla sürekli iletişimdeyiz. Umarız bu belirsizlik ve kargaşa en kısa zamanda bir son bulur."



Haberler


Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması

Habipoğlu: “AİHM kararı görmezden geliniyor”