Anasayfa


18-08-2020
Müftü Mete’den Gökçepınar’daki askeri tatbikat açıklaması
İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gökçepınar köyünde yapılan askeri tatbikata ilişkin açıklamalarda bulundu.
18 Ağustos 2020 Salı

Demirören Haber Ajansı’na konuşan müftü Mete, 'Askerlerin giyinmiş, kuşanmış silahlı bir şekilde dolaştığını görünce insanlar korktu. Tatbikatın amacı azınlığı korkutmaktı' dedi. Mete ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Yunanistan'da yaşayan Türklere verdiği destek için teşekkür etti.

İskeçe Müftüsü Ahmet Mete, söz konusu tatbikatın Türk azınlığı korkutmak için yapıldığının belirterek, “Askerlerin giyinmiş, kuşanmış silahlı bir şekilde dolaştığını görünce insanlar tedirgin oldu, korktular. Ne oluyor diye soruldu. Baktık ki bir tatbikat. Bize yetkililerin söylediği kadarıyla 'masumane' bir tatbikat. Fakat işlerin masumane olmadığını, Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı mensubu insanları korkutmak olduğunu fotoğrafları gören her insan, orada yaşan insanlar da anlamakta. Tabi biz böyle bir olayı yaşamaktan rahatsız olduk. Üzüldük. İnsanımızın böyle rahatsız edilmesini kınıyoruz” dedi.

Müftü Ahmet Mete, Yunanistan'da yaşayan Türklere sahip çıktığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve diğer yetkililere teşekkür ederek, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olsun, yetkililer olsun, basın olsun sahip çıktı. Allah razı olsun. Vatanın ve anavatanın bizim haklarımızı koruması lazım. Biz iftihar ediyoruz Türkiye gibi bir anavatanımız mevcut. Her başımıza gelen olayda bize sahip çıktığını söyleyen bir Cumhurbaşkanımız, onun altında çalışan bakanlar olsun. Teşekkür ediyoruz Allah razı olsun. Bize bu hususta destek çıkan, ilgilenen Cumhurbaşkanımıza, devlet yetkililerine, kanallara, ajanslara çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Haberler


Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret