Anasayfa


18-08-2020
İlhan Ahmet: “Eşlerle ilgili karar hukuka aykırı biçimde uygulanmıyor”
Milletvekili İlhan Ahmet, Yunan vatandaşlarının T.C. vatandaşı eşleri ve çocuklarının Yunanistan’a giriş yapabilmesini öngören bakanlık kararının hukuka aykırı olarak uygulanmadığını açıkladı.
18 Ağustos 2020 Salı

Rodop KİNAL Milletvekili İlhan Ahmet yaptığı açıklamada, 11 Ağustos 2020 tarihinde resmi gazetede yayınlanan Kamu Düzeni, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarının ortak kararında yer alan ‘Yunan vatandaşlarının T.C. vatandaşı eşlerinin ve reşit olmayan çocuklarının Yunanistan’a giriş yapabilecek istisnai kişiler kapsamına alındığı’ hükmünün, Kipi gümrük kapısından giriş yapmak isteyenlere hukuka aykırı olarak uygulanmadığını vurguladı.

İlhan Ahmet yazılı açıklamasında, “11-8-2020 tarihinde Kamu Düzeni Bakanı, Sağlık Bakanı ve İçişleri Bakanı tarafından ortak imzalanan ve Resmi Gazetesi’nin 3363 sayılı nüshasında yayımlanan ve hala yürürlükte olan kararnamenin 1. maddesinin 2. fıkrasında açıkça yer alan, ‘Yunan vatandaşlarının evli oldukları T.C. vatandaşı eşlerinin ve reşit olmayan çocuklarının da Yunanistan’a giriş yapabilecek istisnai kişiler kapsamına alındığı’ hükmünün, Kipi gümrük kapısından giriş yapmak isteyenlere hukuka aykırı olarak uygulanmadığı tespit edilmektedir.

Yunan vatandaşlarının T.C. vatandaşı olan eşlerinin ve reşit olmayan çocuklarının Yunanistan’a girişlerine hukuka aykırı olarak engel konulduğu ve hala yürürlükte ve geçerli olan kanuna karşı gümrük kapısından geri döndürüldükleri kaydedilmektedir.”

“SEYAHAT ÖZGÜRLÜĞÜNE ENGEL GETİRİLMESİ HUKUK DEVLETİNDE KABUL EDİLEMEZ”
Bir hukuk devletinde seyahat özgürlüğüne engel getirilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten milletvekili İlhan Ahmet, “Şüphesiz ki, mevcut yasal mevzuatın uygulanmaması ve kişilerin seyahat özgürlüğüne engel getirilmesi bir hukuk devletinde kabul edilebilir değildir.

Bu süreçte, uygulamanın ilk gününde mağdur edilen vatandaşlarımızın ve ailelerinin üzüntülerini yakından paylaştığımı ve kırgınlıklarını anlayışla karşıladığımı ifade etmek istiyorum.” dedi.


“SARİH HÜKME RAĞMEN KARARIN ‘ASKIYA’ ALINDIĞI TARAFIMIZA BİLDİRİLDİ.”
Bu arada, konuyla ilgili olarak GÜNDEM’e konuşan Milletvekili İlhan Ahmet, yayınladığı açıklamadan sonra yetkililerle iletişime geçerek olay hakkında girişimde bulunduğunu söyledi.

İlhan Ahmet şunları ifade etti: “Pazartesi günü üst düzey temaslarda bulunduk. İktidarın mevcut yasanın sarih hükmüne rağmen bu açık düzenlemeyi inkar etmese de bunun uygulanmasını ‘askıya’ aldığı ve Yunanistan’a hiç bir Türk vatandaşının Yunan konsolosluğundan ‘özel izin’ almadan girmesine devletin ‘takdir hakkına’ binaen müsaade edilmeyeceği tarafımıza bildirdi. Bu kararın sebeplerini, saiklerini sizin takdirinize bırakıyoruz. Bu süreçte mağdur olan tüm vatandaşlarımızın ve ailelerinin üzüntüsünü yakından paylaşıyoruz.”

Haberler


DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı