Anasayfa

20-08-2020
Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu'na yeni dönemin ilk ziyareti Batı Trakya'dan
Batı Trakya Kültür ve Eğitim Şirketi (BAKEŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı, Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah ve Personel Sorumlusu Özcan Mehmet, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun, rektörlük görevine ikinci defa atanmasının ardından ilk ziyaretçileri oldu. Ziyarette, Uzm. Dr. Nilgün Tabakoğlu da yer aldı.
20 Ağustos 2020 Perşembe

Trakya Üniversitesi, Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve eşi Uzm Dr. Nilgün Tabakoğlu'nun, Batı Trakya Türk halkına, eğitimden sağlığa, kültür-sanattan spora, toplumsal kalkınmadan bölge kadınlarının sorunlarına kadar birçok alanda büyük destekler verdiğini ifade eden BAKEŞ Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah "Binin üzerinde Batı Trakyalı öğrenciye eğitim imkanı sağlayan, bizler için kıymetli bir eğitim yuvası olan Trakya Üniversitesi'nin rektörlük vazifesine yeniden atanan çok değerli büyüğümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu Hocamızı tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz. Bugün plansız bir şekilde, atama haberinin hemen ardından, Rektör Hocamız ve değerli eşinin ilk misafirleri olmak, Batı Trakya'nın selamlarını Edirne'ye, Trakya Üniversitesi'ne ulaştırmak bizim için ayrı bir mutluluk vesilesi oldu. Daha önce olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de birçok önemli projeye yine birlikte imza atabilmeyi, Trakya Üniversitesi'nin desteğini, Batı Trakya'nın her bir ferdine daha da güçlü bir şekilde hissettirebilmeyi diliyoruz." dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu "Üniversitemizin yüzü, yönü ve kalbi Balkanlardadır. Türkiye'de Batı Trakyalı öğrenci kardeşlerimizin en çok tercih ettiği üniversite olmanın haklı gururunu yaşayan Trakya Üniversitesi, hastanesi başta olmak üzere tüm imkanları ile onların yanındadır, kendilerini hiçbir zaman yalnız hissetmesinler. BAKEŞ'in Batı Trakya Türk halkına yönelik hayata geçirdiği çalışma ve çabaları da takdirle izliyoruz. Kendileriyle bir gün önceden sözleşmiştik. Yeniden Rektörlük görevine atanmamız vesilesiyle ilk tebrik ziyareti Batı Trakya'dan olmuş oldu. Bunun bir tesadüf değil ilahi bir tevafuk olduğu inancındayım. BAKEŞ'e, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bostancı ve Genel Müdürü Dr. Pervin Hayrullah'a, kıymetli üyelerine ve onların nezdinde tüm Batı Trakya'ya selam ve sevgilerimizi yolluyorum. Her zaman soydaşlarımızın yanında olmaya, onlara güç ve destek vermeye devam edeceğiz." dedi.

Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllardır devam eden ancak son günlerde şiddeti daha da artan, Batı Trakya'daki kardeşlerimizin üzerinde bir baskı ve korku oluşturmayı amaçlayan gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Camilerimize gerçekleştirilen saldırılar, kapatılan okullar, medreselerde yaşanan sorunlar, Türk köylerindeki askeri tatbikatlar ve daha birçok konuyu kaygıyla izliyoruz. Trakya Üniversitesi olarak, devletimizden aldığımız güçle, Batı Trakya halkının yanında olmaya devam edeceğiz."



Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı