Anasayfa


25-08-2020
Rıdvan Delihüseyin: “Bizleri psikolojik baskı altında tutmak isteyenler var”
Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Gökçepınar’da yaşanan tatbikat olayından sonra kendisi ve diğer azınlık temsilcileri aleyhine yürütülen kara propagandaya dikkat çekerek, “Bizleri sürekli psikolojik baskı altında tutmaya çalışan bir sistem var” dedi.
25 Ağustos 2020 Salı

Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin, Gökçepınar’da yaşanan tatbikat olayından sonra kendisi ve diğer azınlık temsilcileri aleyhine yürütülen kara propagandaya dikkat çekerek, “Bizleri sürekli psikolojik baskı altında tutmaya çalışan bir sistem var” dedi.

KARAİSKOS BELEDİYE BAŞKANI DELİHÜSEYİN’İN GÖREVDEN ALINMASINDAN BAHSETTİ
Gazeteci Kostas Karaiskos, tourkikanea.gr internet sitesindeki yazısında Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin’in Gökçepınar’da tatbikat yapan askerlerin ateş ettiğini söylediğini iddia ederek, yalan haber yaydığını ve ülkenin uluslararası ilişkilerini tehlikeye soktuğunu öne sürdü. Karaiskos, yazısında belediye başkanı Delihüseyin aleyhine soruşturma açılması gerektiğini, görevden alınması ve seçilme hakkının elinden alınmasıyla devletin güvenirliğinin sağlanabileceğini savundu.

Belediye başknı Delihüseyin GÜNDEM’e yaptığı açıklamada, Gökçepınar köyünde geçtiğimiz günlerde yaşanan tatbikat olayıyla ilgili olarak basına yaptığı açıklamaları bölgemizde azınlık karşıtlığıyla bilinen iki yayın organının çarpıtarak lanse ettiğini ve kendisini hedef gösterdiğini söyledi.

“KÖYE HABER VERİLMEDEN, BELEDİYEYE HABER VERİLMEDEN YAPILAN TATBİKATI BİR TARAFA BIRAKIP, BELEDİYE BAŞKANINI HEDEF GÖSTERMEK KİME HİZMET EDEBİLİR?”
Özellikle iki basın organının neredeyse her gün kendi aleyhinde haber ve yorumlara yer verdiğini dile getiren Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin şöyle konuştu: “Gökçepınar’da yaşanan bir olay oldu. Köyün girişindeki komando birliğinden askerler bir sabah ellerinde silahlarla köyün içinde tatbikat yaptı. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin gergin olduğu bir dönemde bunun yaşandığını unutmamak lazım. Benzer hareketlikler Rodop ilinde ve başka köylerde de yaşandı. Gökçepınar köyünde silahlı askerler tarafından bir tatbikat yapılıyor. Üstelik de haber edilmeden yapılıyor. Belediye, meclis üyeleri veya başka birileri haberdar edilmiyor. Köyün imamına dahi haber verilmeden elinde silahları olan komandolar köyün içinde görünüyor. Böyle günlerde bunun yapılmasını bir tarafa bırakacaksın sonra belediye başkanının yapmadığı açıklamalardan bir şeyler çıkartmaya çalışacaksın ve bizi sürekli hedef göstereceksin. Bütün bunları bir tarafa bırakıp, belediye başkanını hedef göstermek kime hizmet edebilir? Bu kesinlikle çok yanlış ve art niyetli bir girişim. Bizim toplumumuz 7’den 70’e barışçıl ve sakin bir toplumdur. Vatandaşı olduğumuz devlet bunu çok iyi bilir. Hal böyle iken, bölgemizde bazı basın organları bizim aleyhimizde her gün kışkırtıcı ve yalan, düzmece haberlerle bizi baskı altında tutmaya çalışıyor. Azınlık kurumlarıyla ve temsilcileriyle her türlü iletişimimiz bile sanki devlet aleyhine bir faaliyet gibi lanse ediliyor. Sürekli bir psikolojik baskı altında tutulmaya çalışılıyoruz. Bu duruma artık bir dur demek gerekiyor. İşimizi yapmamız istenmiyor. Yapmak istediğimiz işe bile yoğunlaşmamıza izin verilmiyor. Allah’ın her günü aleyhimizde bir haber veya yorum var.”

“HAKKIMDA HABER YAPANLAR BENİ ARAMA VE GÖRÜŞÜME BAŞVURMA ZAHMETİNİ BİLE GÖSTERMİYOR”
Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin şöyle devam etti: “Gökçepınar’daki olaydan sonra gerek yerel, gerekse ulusal, gerekse Türkiye basınından birçok gazeteci beni arayıp bilgi aldı. Benim tatbikat yapan askerlerin ateş açtığına dair bir ifadem olmadı. Sözkonusu iki basın organı benim görüşlerime başvurmadan, beni aramadan ve benimle konuşmadan hakkımda haber ve yorum yapıyorlar. Hatta benim hakkımda soruşturma açılmasını, benim görevden alınmamı ve seçilme hakkımın elimden alınmamı istiyor. Hakkımda bu kadar kesin ve net talepte bulunmadan önce benimle konuşma zahmetine katlansalardı yanlış şeyler yazmazlardı. Bu tür olaylar artık her gün yaşanmaya başladı. Bizleri devletin düşmanı olarak gösterenler bu ülkeye ve bu ülkenin insanlarına en büyük zararı yapmaktadırlar. Umarım bu son olur. Bu ve benzer olaylarla ilgili olarak hukuki girişimlerde bulunma hakkımı da saklı tuttuğumu ifade etmek isterim.”

BELEDİYE BAŞKANI SOSYAL MEDYA HESABINDAN AÇIKLAMA YAYINLADI
Bu arada Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin 24 Ağustos Pazartesi günü kendi sosyal medya hesabından “Azınlık ve Faşizm” başlıklı şu paylaşımı yaptı:

“AZINLIK ve FAŞİZM...
İki farklı uç...İki farklı kavram...
Yaşadığımız bölge hassas bir bölge.
Sadece kendi sorunlarımızla uğraşmak yetmiyor, aynı zamanda hastalıklı beyinler ve sizleri her an mahkemelerin önüne çıkarmakla tehdit eden ‘nazik faşistler’ ve ‘faşist düşünceler’le de uğraşmak zorundasınız.
Ve bunlar kendilerine göre bizleri düşündükleri için,
bizleri sevdikleri için,
bizim iyiliğimiz için,
bu şekilde hareket ediyorlar.
İskeçe'de ΜΑΧΗΤΗΣ isminde kendini basın erbâbı gören biri, kendine göre bu ülkeyi "bizim gibi tehlikeli insanlardan" koruduğunu iddia ediyor.
Yani biz Tehlikeli, kendileri ise Vatansever...
On yıllardır sulh içinde yaşayan bizlere akıl hocası olacak.
Gümülcine' de Τουρκικά Νέα isimli internet sitesi...
Hiç bir farkları yok.
Birbirlerine pas ediyorlar.
Ve daha kim bilir kimler.
Bunlar kendilerine göre Batı Trakya azınlığını fişleyerek,
söylemediklerini söylemiş gibi sunarak,
yalan yanlış haberler yazarak,
bizim gibi yönetim noktasında bulunanları kendilerine göre sindirme ve devlet nezdinde küçük düşürme,
halkın nezdinde ise tehlikeli insanmış gibi gösterme,
birbirimize kırdırma görevini yürütüyorlar.
Bunlar toplumun huzuru için çalışanlar değil, bunlar kendi menfaatleri için insanları birbirlerine kırdırmaya çalışanlardır.
Bunları da sizler de bilin istedim.
Bu kendini büyük gören basın erbâbını ve bu internet sitesini sizler de bilin istedim. Çünkü onlar da bizleri o şekilde kırdırarak, bizleri kötü göstererek, birbirimize düşürmeye çalışıyorlar.
Yaptığımız hizmetler ve kullandığımız barıştırıcı dil, onları memnun etmiyor.
Günlerce, aylarca bizimle yatıp, bizimle kalkıyorlar.
Savcıları her hafta (güya) GÖREVE DAVET ediyorlar.
Aslında bize ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYORLAR.
Ancak biz iyi niyetimizden taviz vermeyeceğiz.
Sadece,
Söylemediğim ifadeleri benim adıma servis eden, devleti ve kurumları bana karşı günlerdir kışkırtanları bilin istedim.
Selamlarımla.
Mustafçova Belediye Başkanı
Rıdvan DELİ HÜSEYİN”



Haberler


Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı