Anasayfa


27-08-2020
Burhan Baran: “İskeçe hastanesinde Kovid -19 tespitinde kullanılan cihaz eksikliği kısa süre içinde giderilecek”
İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki Kovid -19 virüs tespiti cihazlarıyla ilgili olarak açıklama yayınladı.
27 Ağustos 2020 Perşembe

Milletvekili Baran, daha önce Selanik’ten İskeçe’ye gönderilen moleküler kontrol cihazının Selanik’teki vakaların artması üzerine iade edildiğini ancak yapılan girişimler sonucunda İskeçe’de oluşan boşluğun kısa zamanda doldurulacağını belirtti.

İskeçe hastanesi müdürü Elena Rafaela ile yaptığı görüşme hakkında bilgi veren milletvekili Buran Baran konuyla ilgili yazılı açıklamasında şunları ifade etti: “İskeçe Devlet Hastanesi Yöneticisi bayan Elena Rofaela ile görüşmemizden sonra, şehrimiz Hastanesinin Kovid-19 tespiti için kullanılan moleküler kontrol cihazı (PCR)ekipmanı ile ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Şehrimizdeki vakaların çokluğu yüzünden, İskeçe Hastanesine Selanik İpokratio Hastanesi tarafından moleküler kontrol cihazı (PCR) temin edilmişti. Bahsi geçen cihazın (PCR), Selanik bölgesindeki vakaların çoğalması nedeniyle geri gönderilmesi zorunlu hale geldi ve geri iade edildi. Herkes tarafından bilindiği üzere, şehrimizin Kovid -19 ile ilgili ihtiyaçları, Dedeağaç Üniversitesi Devlet Hastanesi tarafından mutlak tutarlılık ve zaman tüketmeyen prosedürler ile gideriliyor.

Bayan Rafaela’nın açıklamasına göre İskeçe Devlet Hastanesine ait ,vaka kontrolü için numuneleri inceleme yeteneğine sahip olan, kendi moleküler kontrol cihazımız (PCR) ,en geç 10 gün içerisinde hastanemizde bulunacaktır. Ancak 2-3 hafta içerisinde hastanemiz, daha küçük fakat hızlı (1 saat) içerisinde sonuç alma imkanı olan, ek bir PCR cihazına sahip olacaktır. Son olarak, bayan Rofaela hastanemizin tıbbi ekipman ihtiyaçlarını karşılamak doğrurltusunda , kısa bir süre (3-4 ay) zarfında, ileri teknolojiye sahip olan yeni bir cihaz için ihale düzenleneceğini bildirdi.”

Burdan Baran açıklaması şu ifadelerle son buldu: “Vatandaşlarımızın yoğun ihtiyaçlarının Dedeağaç Üniversitesi Devlet Hastanesi tarafından gideriliyor olmasına rağmen, İskeçe Devlet Hastanesinin, hayati önem taşıyan (PCR) ekipmanlarıyla donatılması gerekli ve acildir. İskeçe Devlet Hastanesi Yöneticisi bayan Elena Rafaela’nın, bana bahsettiği eksikliklerin en kısa zaman içerisinde giderilmesini içtenlikle umuyor ve diliyorum. Bu şehrin vatandaşı olarak ve sahip olduğum doktorluk ve milletvekili ünvanının bana verdiği yetkilere dayanarak, İskeçe Devlet Hastanesi’nin sorunsuz ve düzenli çalışması için her türlü görüş ve çalışmada elimden geleni yapmaya söz veriyorum.”





Haberler


1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti

Batı Trakya Camileri Din Görevlilerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi yöneticileri sorunlarını Hüseyin Zeybek’e iletti

Gümülcineli doktor Rıdvan Molla Hüseyin dağ koşusunda birinci oldu

İTB’den Ilıca’da Hıdırellez şenliği

İskeçe’de Bratankova ve Basaykova köylerinde hatim etkinliği

Yassiköy stadına otomatik sulama şebekesi

Yassıköy futbol takımı şampiyon oldu