Anasayfa

27-08-2020
İlhan Ahmet, Trakya Üniversitesi'nin tam zamanlı eğitime başlamasını istedi
Rodop KİNAL Milletvekili İlhan AHMET, yeni eğitim - öğretim döneminin Kovid - 19 pandemisiyle mücadele tedbirleriyle donatılmış şekilde tüm kademelerde tam zamanlı olarak başlatılmasını talep etti.
27 Ağustos 2020 Perşembe

Eğitim Bakanı Niki Kerameos'a konuyla ilgili bir mektup gönderen milletvekili, bölge halkının ve yerel birimlerin bu yöndeki taleplerine işaret ederek, diğer kademelerdeki okulların yanı sıra Trakya Demokritus Üniversitesi bölümlerinde 2020 - 2021 eğitim yılı güz döneminde normal eğitime başlanmasına destek verdi.

Milletvekili İlhan Ahmet, eğitim kurumlarında sağlık kurallarına ve tedbirlerine uygun koşulların tamamen sağlanması için tüm önlemlerin alınması ve kurallara sıkı sıkıya bağlı kalındığının denetiminin yapılması gerektiğini özellikle vurguladı. Diğer yandan yüksek öğrenci popülasyonu bakımından Trakya Dimokritos Üniversitesi'nin yerel ekonomiye sağladığı yadsınamaz faydaya dikkat çeken milletvekili, derslerin askıya alınmasının bölgedeki nüfus hareketinde ciddi düşüşe neden olduğunu kaydetti. Milletvekili, bu durumun, bölgedeki sınır kapılarının kapatılmasıyla turist hareketliliğinin de sıfırlanmasıyla birlikte yerel ekonomiye büyük darbe vurduğuna işaret etti.

Yüksek eğitime tam zamanlı başlanmasının, bölge ekonomisini canlandırmak adına önemli bir adım olacağını belirten İlhan Ahmet, bu zorlu dönemde tam zamanlı eğitime geçebilmesini desteklemek ve öğrenci hareketliliğinde kontrol ve her tür tedbiri sağlamak için Trakya Dimokritos Üniversitesi'ne acil bir ekonomik yardım aktarılmasını istedi.

Haberler


DEB Partisi ve BTAYTD’den köy ziyareti

Danışma Kurulu’ndan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolu’ndan müftü Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret

Asgari ücret 920 euroya yükseliyor

İskeçe’deki dava öncesi kamuoyuna açıklama

Kadın Platformunun yeni sözcüsü Sevgi Sezai

Yaz saati uygulaması başlıyor

Gümülcine’de yol bakım çalışmaları için sözleşme imzalandı

Yunanistan, Küresel Demokrasi Endeksi’nde AB’nin alt sıralarında

Azınlık okullarındaki öğrencilerin satranç başarısı