Anasayfa


28-08-2020
DEB Partisi’nden Tarım Bakanlığı’na mektup
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Tütün ve Pamuk üreticilerini baz aldığı ankette, 2031 üretici ile yüz yüze görüşerek sorunlarını araştırdı. Yapılan araştırmada, üreticilerin yaş ortalamasının 50’nin üzerinde olması ise dikat çekti.
28 Ağustos 2020 Cuma



Yapılan anket çalışması sonrası DEB Partisi, Tarım Bakanlığı’na bir mektup gönderdi.

DEB Partisi tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
“Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak Mayıs ayında başlattığımız ve toplamda 3 ay sürmüş olan anket çalışmamızı sonladırmış bulunmaktayız.

Anket, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık çiftçileri (Rodop – İskeçe ve Meriç illerine bağlı köylerdeki çiftçilerimiz) ile birebir görüşülerek, Tütün ve Pamuk ürünleri baz alınarak gerçekleştirilmiştir. Anketimize toplam 2031 çiftçimiz katılarak görüşlerini bildirmişlerdir. Anketin temel amacı, ekonomik olarak yıpranmışlığın ve çaresizliğin istatistiksel olarak yansıtılması, bunun dışında emeğin değerine vurgu yaparak, çiftçilerimizin emeğinin karşılığını vermesi gereken birimler tarafından ayrımcılık yaşayıp yaşamadıklarını veya hissetiklerini ön plana çıkartmaktı.

Anket sonuçları, Batı Trakya Müslüman Türk Azınlık çiftçilerinin yıllardır hem maddi hem de manevi açıdan ne kadar zor durumda olduğunu da gözler önüne sermiştir. Ayrıca, çiftçilerimizin yaş ortalamasının 50’den yukarı olması gençlerimizin, çiftçilikten oluşan tatminsizlikten dolayı farklı işlerle veyahut yurtdışına göç etmeleri nedenini ortaya çıkarmıştır. Elde ettiğimiz anket sonunçlarının akabinde, DEB Partisi olarak Yunanistan Tarım Bakanlığı’na bir mektup göndererek, konu ile alakalı şu soruların cevaplanması talebinde bulunduk;
1- 2000-2020 yılları arasında AB destek fonlarından Batı Trakya Bölgesine aktarılmış olan toplam rakam.
2- Batı Trakya Bölgesine aktarılan rakamın Azınlık-Çoğunluk insanları arasındaki dağılımı.
3- Βölgedeki tarım, hayvancılık ve diğer ekonomik kalkınma programları konusunda almış olduğukları tedbirler hakkında bizleri bilgilendirmeleri.

DEB Partisi olarak konunun yakından takipçisi olacağımızı ve yeni gelişmeleri sizlerle paylaşacağımızın altını çizmek isteriz.”



Haberler


Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor

Mihaloliakos cezaevinden çıkıyor

Başkonsolos Ünal ve eşi GTGB Yeni Nesil Kolu yönetimini ağırladı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis, Filistin Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Mustafa ile görüştü

Ruvikonas Öğrenci Grubu, Atina’daki ABD Büyükelçiliği önünde Filistin bayrağı açtı

Danışma Kurulundan Şükrü Tufan için taziye mesajı

1 Mayıs kutlamalarında ‘Filistin’e özgürlük’ sloganları atıldı

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Okul Aile Birliğinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Özgür Ferhat’tan 1 Mayıs kutlaması

İTB Gençlik Buluşmaları’ndan ‘Memleketimi Tanıyorum’ projesi

Gümülcine Eski Başkonsolosu Şükrü Tufan hayatını kaybetti