Anasayfa


03-09-2020
Hüseyin Zeybek, meclisteki Trakya Kalkınma Komisyonu’nda konuştu
İskeçe SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, Trakya’nın kalkınması için oluşturulan meclis komisyonunun ikinci toplantısında söz alarak görüşlerini dile getirdi. Zeybek, oluşturulan komisyonun diğer komisyonlardan farklı olmasını istediklerini söyledi.
3 Eylül 2020 Perşembe

Milletvekili Hüseyin Zeybek konuşmasında, komisyonun mevcut sorunların dile getirilmesi için değil, sorunları çözmek için çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

Zeybek, katıldığı toplantıyla ilgili olarak, “Trakya için oluşturulan komisyonun ikinci toplantısında söz alarak görüşlerimi açıkladım. Bu komisyonun diğer komisyonlardan farklı olmasını arzu ediyoruz. Yalnızca var olan sorunları dile getirmenin yetmeyeceğini, asıl hedefin problemleri çözmek olduğunu vurguladım. Biz bu yönde desteğimizi vereceğimizi, fakat boş sözlere tok olduğumuzu da dile getirdim.” dedi.

“AZINLIĞI İLGİLENDİREN SORUNLAR 50 YILDIR AYNI SORUNLAR”
Trakya bölgesinin hala Avrupa’nın en geri kalmış bölgesi olduğunu ve çok sayıda kişinin yurt dışında çalışmak zorunda kaldığını ifade eden Zeybek, “Kalkınma konusuna ciddiyetle bakmamız lazım. Genç insanlarımızı bölgemizde tutmamız gerekiyor. Unutmayalım ki bölgemiz Avrupa’nın en geri kalmış bölgesi. Yasalar önünde eşitlik konusuna bakmamız gerekiyor. Çünkü bu konu son yıllarda herkesin ağzında sakız oldu. Ben 50 yaşındayım ve azınlığın hala aynı sorunları devam ediyor. Hiçbir şey değişmedi. Kime sorsanız eğitim sorunu, vakıflar sorunu, müftü seçimi sorunu diyor. Bunlar 50 yıldır azınlığı ilgilendirmeye devam ediyor. Azınlığı ilgilendiren konulara ciddiyetle bakılması şart. Eğer izlenim vermek için bir şeyler yapılacaksa o başka.” dedi.

Bu arada, milletvekili Zeybek’in “azınlık sorunlarıyla ilgili hiçbir şey yapılmadı” ifadesine karşı çıkan Komisyon Başkanı Dora Bakoyanni, son yıllarda azınlıkla ilgili olarak bir çok adım atıldığını savundu.

Hüseyin Zeybek ise ikinci kez söz alarak yanlış anlaşıldığını kaydederek, “Azınlık için yapılan şeyleri reddetmedim. Ancak azınlığı ilgilendiren sorunların hala aynı sorunlar olduğunu söyledim. Unutmayın ki 1995 yılına kadar bölgede yasak bölge uygulaması vardı. Daha çok uzun yolumuz var. Bunu söylemek istedim.” diye konuştu.



Haberler


Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı