Anasayfa

04-09-2020
"Yunanistan’dan Stoltenberg’nin inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz"
Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata varmasına ilişkin, "Yunanistan’ın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz." açıklamasında bulunuldu.
4 Eylül 2020 Cuma

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ve Yunanistan arasında NATO bünyesinde teknik görüşmeler başlatılmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin azaltılması, deniz ve hava unsurları arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için bir inisiyatif almıştır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye’nin de desteklediği inisiyatifin, Stoltenberg’in iki ülke arasında NATO bünyesinde askeri ve teknik nitelikteki görüşmelerin başlatılmasına atfedilmiş olduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

"Ayrıştırma (de-confliction) odaklı bu görüşmeler, Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili meselelerin çözümüne değil, esasen iki ülke askeri makamları arasında evvelce ikili düzeyde de ele alınan düzenlemelerle alakalıdır. Yunanistan'ın NATO Genel Sekreteri'nin bu inisiyatifine destek vermesini bekliyoruz."

Açıklamada, ayrıca Türkiye’nin Yunanistan ile arasındaki tüm meselelere, uluslararası hukuk çerçevesinde, adil ve hakkaniyete uygun kalıcı çözümler bulunması için, önkoşulsuz olarak diyaloğa hazır olduğu bir kez daha hatırlatıldı.

Haberler


“Müftü” mü, atanmış memur mu?

Elektrik borçlarına yeni düzenleme: Kesinti öncesi 10 gün süre verilecek

Kültür Bakanı Mendoni İmaret’in halka açılacağını duyurdu

Selanik-Milano seferine bomba ihbarı

Kozlukebir Belediyesi’nden kantar kurulması için Tütün Üreticileri Kooperatifine arazi tahsisi

İskeçe’de “Ergenlik: Çatışmadan İletişime” söyleşisi düzenlendi

Fenerbahçe’de teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

Gümülcine Müftülüğünden sahte video uyarısı: Hukuki süreç başlatıldı

Pamuk üreticisi artan maliyetler ve düşük fiyatlar arasında sıkıştı

F-16 savaş uçakları 5 Kasım’da Gümülcine semalarında olacak

ABD’nin ilk Müslüman senatörü Abdul el-Sayed zaferini ilan etti

İTB 100. yıl hazırlıklarını eski başkanlarla değerlendirdi