Anasayfa

07-09-2020
Doğalgaz geliyor
Gümülcine, İskeçe ve Dedeağaç'ta doğalgaz şebekesi için ihale aşamasına gelindi.
7 Eylül 2020 Pazartesi

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios, Gümülcine ve Dedeağaç'taki doğalgaz şebekesi için ihaleye gidileceğini açıkladı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Metios, "eyalet için en önemli proje" nitelendirilmesinde bulundu.

700 KİŞİYE İŞ İMKANI SAÄžLANACAK
Trakya bölgesinin enerji koridoru haline geldiğini ifade eden Metios, 56,6 milyon euroluk projenin onaylandığını, bu miktarın yarısının ESPA programından finanse edileceğini söyledi. Eyalet genelindeki altı büyük şehirde toplam 493 kilometrelik şebekenin oluşturulacağını kaydeden Hristos Metios, 700 kişiye de iş imkanı sağlanacağını vurguladı.

Metios, Dedeağaç, Gümülcine ve İskeçe şehirlerine doğalgaz dağıtım şebekesi yapımını kapsayan iki projenin onaylandığını ve yakında ihalenin gerçekleştirileceğini ifade etti. Metios, söz konusu gelişmenin bölge ve bölge insanları açısından son derece önemli ve sevindirici olduğunu vurguladı.



Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”