Anasayfa

09-09-2020
Moria'da yangın çıktı
Midilli Adası’nda bulunan Moria sığınmacı kampında, gece yarısı yangın çıktı.
9 Eylül 2020 Çarşamba



Yangına, koronavirüs tespit edilen vakaların ve bu kişilerle temas içinde olanların izole olmak istememeleri üzerine mülteci ve göçmenler arasında çıkan çatışmanın neden olduğu bildirildi.

Bölgeye çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edilirken, yangında ilk belirlemelere göre, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Sığınmacıların şehir merkezine gelmesini engellemek isteyen polis iki noktada barikat kurdu. Kampa 400 metre mesafedeki ilk barikatta 4 bin göçmen ve mültecinin bulunduğu öğrenildi. İkinci barikatın da Kara Tepe mevkiinde olduğu bildirildi.

İki barikat arasındaki ana yol boyunca ve sığınmacı kampının etrafındaki tarlalarda binlerce göçmenin bulunduğu belirtiliyor.

Basında yer alan haberlere göre, Mora sığınmacı kampında yangın çıktığı haberi itfaiye ekiplerine gece 11.30'da ulaştı. Akşam saat 9'da adanın diğer kesiminde iki orman yangını çıktığı belirtilen haberlerde, bu nedenle itfaiye ekiplerinin çalışmalarının zorlaştığı kaydedildi.

Bu arada, Moria kampında yangın söndürme çalışmaları tamamlandı. Ancak itfaiye ekiplerinin kamptan ayrılmadığı belirtiliyor.

Öte yandan, adada çok sayıda polis gücünün bulunduğu, buna ek olarak 3 MAT birliği taşıyan C-130 tipi askeri uçağın bu sabah Elefsina'dan adaya gittiği kaydedildi.

Kamp, geçen haftadan bu yana tespit edilen 35 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakası nedeniyle karantinaya alınmıştı.

Moria kampı, yaklaşık 12 bin 500 sığınmacıya ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası insani yardım kuruluşları, kamptaki aşırı kalabalık ve insani olmayan şartlara dikkati çekerek, kampta sosyal mesafe ve temel hijyen şartlarını sağlamanın mümkün olmadığı uyarısında bulunuyor.

Haberler


OPEKEPE skandalında dört bakan yardımcısının adı geçiyor

Eğitim Bakanlığından İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesine sınırlı onarım

Şeçek etkinlikleri 1 Ağustos’da başlıyor

Atina’nın Palea Fokea bölgesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri programı belli oldu

Organik arıcılık desteklerinde usulsüzlük iddiaları meclis gündeminde

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor

Bakır Nefesli Çalgılar Beşlisi Gümülcine’ye geliyor

Oscar’lı ‘Anora’ Gümülcine Yazlık Sinemasında

Mucize Tiyatrosu Kayseri’de sahne alacak

Mustafa Mustafaoğlu’nun acılı günü: Oğlunu kaybetti

Kozlukebir Belediye Başkanı’ndan Ankara ziyareti