Anasayfa

09-09-2020
AstraZeneca, Kovid-19 aşı denemesini durdurdu
İlaç şirketi AstraZeneca’nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının testleri, bir deneğin rahatsızlanması sonucu durduruldu.
9 Eylül 2020 Çarşamba

AstraZeneca’dan yapılan açıklamada, bir denekte "açıklanamayan bir hastalığın" ortaya çıkması nedeniyle testlerin durdurulduğu kaydedildi.

Sağlık sitesi STAT’da yer alan haberde, aşının testlerinin birçok ülkede yapıldığı, rahatsızlanan deneğin İngiltere’de olduğu belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 için çok sayıda umut verici aşı adayı olduğunu, bunların sadece "etkili" ve "güvenli" olduğu görüldüğünde kullanılacağını bildirmişti.

DSÖ Sözcüsü Margaret Harris, Kovid-19 aşı çalışmalarında uzun yol katetmiş 6-9 çalışma olduğunu, bunların Faz III klinik denemelerine girdiğini aktarmıştı. Harris, "Ancak gerçekçi zaman dilimi açısından, gelecek yılın ortasına kadar yaygın bir aşılama görmeyi beklemiyoruz." ifadesini kullanmıştı.



Haberler


İskeçeli Kur’an kursu öğrencileri Bolu ve İstanbul’u gezdi

Miçotakis: “Yunanistan artık yolsuzluk ağlarının ve kayırmacılığın esiri olamaz”

Yapay Zeka - Anlamını Yitiren Sıfatlar - Gerçeğin Sorgulanması

Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı