Anasayfa


09-09-2020
“Verilen vaatler yerine getirilmedi, bina sorunu devam ediyor”
İskeçe Azınlık Ortaokul ve Lisesi'nde yeni eğitim yılına sayılı günler kalan bina sorunu tüm girişimlere rağmen devam ediyor.
9 Eylül 2020 Çarşamba

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi Encümen Heyeti yaptığı yazılı açıklamada, okulun bina yetersizliği sorununun devam ettiğini, prefabrik sınıf talebine cevap verilmediğini ve geçen yıl gerçekleştirilen boykotun sonlandırılması için verilen vaatlerin yerine getirilmediğini duyurdu.

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi’nin Encümen Heyeti'nin sosyal medyadaki hesabından yapılan açıklamada birçok sorunla karşı karşıya kalan okulun, imkansızlık içerisinde azınlık öğrencilerinin eğitimlerini hak ettikleri gibi almaları yönünde çaba sarf ettiği ifade edildi.

“YETKİLİLER ÇAĞRILARIMIZA KULAKLARINI TIKAMAKTADIR”

Encümen heyeti tarafından yapılan açıklamada bu eğitim yılının da mevcut sorunlara çare bulunmadan ve hatta kimi kesimlerin işleri daha zorlaştırmak adına çabalarıyla açılmış olduğu ifade edildi.

Açıklamada "Bina sorunumuz artık herkes tarafından bilinirken, maalesef hiçbir yetkili bu sorunun çözülmesine yönelik tek bir adım atmamıştır. Geçen yıl öğrencilerin başlattığı boykotun sonlandırılması için verilen vaatler, vaat olmaktan öteye geçememiştir. Ek bina avlusuna prefabrik sınıfların yerleştirilmesi ile ilgili başvurumuz için tarafımıza, ısrarlı taleplerimize rağmen tatmin edici bir cevap verilmemiştir. Bu vesileyle yetkililere bir kez daha sormak isteriz, neredeyse her okula yerleştirilen prefabrik sınıflar bizim okulumuza neden yerleştirilmemektedir? Hepimiz bu sorunun cevabını biliyoruz. Amaç mümkün olduğunca az azınlık mensubu öğrencinin okulumuzu tercih etmesini sağlamaktır. Bu sebeple de yetkililer tüm çağrılarımıza kulaklarını tıkamaktadırlar." ifadelerine yer verildi.

HEPİMİZİ ÇOK ZOR BİR EĞİTİM YILI BEKLİYOR

Encümen Heyeti, yaptığı açıklamada "Ne yazık ki yine hepimizi çok zor bir eğitim yılı bekliyor. En önemli sorunumuz bazı öğrencilerimizin öğleden sonra derslerini takip edecek olmasıdır. Ortaokul ve lise birinci sınıftan birer şube olmak üzere toplam dört şubenin öğleden sonra eğitimlerine devam etmesi planlanmaktadır. COVID 19’unda etkisiyle maalesef başka türlü bir çözüm üretmek mümkün olmamıştır." denildi.

TÜM ZORLUKLARA RAĞMEN MEZUNLARIMIZ İSTEDİKLERİ BÖLÜMLERE YERLEŞTİLER

Encümen Heyeti tarafından yayınlanan açıklamanın sonunda okuldan mezun olan öğrencilerin üniversitede istedikleri bölümleri kazandıkları bilgisine yer verildi. Açıklama "Son olarak tüm bu zorluklara rağmen okulumuzun lise kısmından mezun olan öğrencilerin neredeyse tamamının üniversitelerde istedikleri bölümlere yerleşmiş olması, bizleri mutlu etmiş ve gururlandırmıştır. Kendilerini ve ailelerini başarılarından ötürü tebrik etmek isteriz." ifadeleriyle son buldu.



Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nin bina sorununun çözümü için başbakana bektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor