Anasayfa

10-09-2020
Göçmen kampına karşı çıkarak yollara barikat kurdular
Moria kampındaki yangından sonra Midilli'deki vatandaşların kampta yapılacak çalışmaları engellemek amacıyla yollara barikat kurduğu bildirildi.
10 Eylül 2020 Perşembe

Moria kampındaki yangından sonra Midilli'deki vatandaşların kampta yapılacak çalışmaları engellemek amacıyla yollara barikat kurduğu bildirildi. Binlerce sığınmacının yaşadığı kampın yangınlar sonrasında boşalmasından ve göçmenlerin yollara dökülmesinin ardından, kampta çalışma yapmak üzere iş makinalarının bölgeye getirildiği kaydedildi.

Bölgede göçmen kampı istemeyen vatandaşların ise barikat kurarak yolu kapattığı ve iş makinaları ile ekiplerin kampta çalışma yapmak üzere bölgeye gitmelerine engel olduğu vurgulandı.

Bu arada, barikat kurarak yolu kapatan göstericilere Midilli belediyesinin bazı çalışan ve yöneticilerinin de yardım ettiği belirtildi.
Göstericilerin, kampın yeniden faaliyete geçmesine tepki gösterdikleri dile getirilirken, yangın sonrası Midilli'deki ortamın gergin olduğu ifade edildi.


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı