Anasayfa


10-09-2020
AstraZeneca: Yıl sonuna kadar aşının koruma sağlayıp sağlamadığını öğreneceğiz
Bir deneğin rahatsızlanması sonucu yeni tip koronavirüs aşısının testlerini durdurduğunu açıklayan ilaç şirketi AstraZeneca, söz konusunun aşının insan üzerinde koruyucu etkisi olup olmadığının yıl sonuna kadar belli olacağını bildirdi. Ancak klinik deneylerin ne zaman başlayacağının bilinmediği kaydedildi.
10 Eylül 2020 Perşembe

Uluslararası ilaç şirketi AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot yaptığı açıklamada, İngiltere’de kemik iliği soruna olan gönüllü denekle ilgili hala elinde bir teşhisin olmadığını söyledi.

Soriot, gönüllünün transvers miyelit adı verilen, omurgada nadir fakat şiddetli bir iltihaplanma ile ilişkili nörolojik semptomlar gösterdiğini, ancak kesin teşhisin konulmadığını belirtti.

AstraZeneca CEO’su, şirketin aşının klinik denemelerinin üçüncü aşamasının ne zaman devam edeceğini bilmediğini, bunun bağımsız güvenlik komitesine bağlı olduğunu da sözlerine ekledi. Bununla birlikte, 2020 yılı sonuna kadar aşının geliştirilmesi işlemlerinin tamamlanacağını ve yapılan çalışmaların verilerinin sunulacağını tahmin ettiğini belirtti.

Aşı denemelerinin geçici olarak durdurulmasının çok yaygın bir durum olduğunu belirten Soriot, ancak şu anda tüm dünyanın gözünün aşı üzerinde olması nedeniyle bu durumun dikkat çektiğini söyledi. Soriot, aşının toplam 50.000 ila 60.000 gönüllü üzerinde deneneceğini, bu rakamın da yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

İlaç şirketi AstraZeneca'nın geliştirdiği yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının testleri, bir deneğin rahatsızlanması sonucu durduruldu.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup