Anasayfa


11-09-2020
OIELE, İskeçe Azınlık Lisesi için savcılığın devreye girmesini isteyecek
Yunanistan Özel Eğitim Görevlileri Federasyonu (OIELE), İskeçe Azınlık Lisesi’ndeki fiziki şartların öğrenci ve eğitimcilerin güvenliği ve sağlığı açısından tehdit oluşturduğu, sınıflarda öngörülenden çok daha fazla sayıda öğrencinin eğitim gördüğü ve ayrıca üç yıl önce sözleşmesi feshedilen öğretmen Nihat Hoçka’nın yeniden okulun eğitim kadrosuna alınmasına karşı çıkıldığı iddialarıyla savcılıktan konuya müdahale etmesini isteyeceğini açıkladı. OIELE, Eğitim Bakanlığı’nı da eleştirerek, gereken iradeyi göstermemekle suçladı.
11 Eylül 2020 Cuma

“OIELE NE YAPMAK İSTİYOR?”
İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesi’nde yıllardan bu yana devam eden “bina sorunu” ve bu sorunun çözüme kavuşması için okul idaresi, okul aile birliği ve encümen heyeti başta olmak üzere azınlık kurumlarının bu yöndeki taleplerini şimdiye kadar görmezden gelen OILE’nin, yeni eğitim yılı başlarken takındığı tavır şaşkınlık yarattı.

Geçen eğitim yılı başında, okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi, okula prefabrik sınıfların konulması, vardiyalı eğitime son verilerek normal eğitime geçilmesi ve okuldaki bina sorununun çözüme kavuşturulması için haftalarca süren eyleme o dönem sessiz kalan OIELE’nin, bu yıl olaya savcılığın müdahale etmesini isteyeceği açıklamasında bulunması ve azınlık lisesinin yasa dışı davrandığı iddialarını ortaya atması, azınlık içerisinde ve okul camiasında soru işaretlerine neden oldu.

İŞÇİ MERKEZİNDE BASIN TOPLANTISI
OIELE, Ortaöğretim Eğitimcileri Birliği (ELME), Kuzey Yunanistan Özel Eğitim Görevlileri Derneği (SİELVE) ve İskeçe İşçi Merkezi yöneticilerinin katılımıyla 10 Eylül Perşembe günü bir basın toplantısı düzenledi.

İskeçe İşçi Merkezi’nde gerçekleşen basın toplantısında OIELE Genel Sekreteri Yorgos Hristopulos, kurum olarak her zaman zayıfların ve farklıyı temsil eden kesimlerinin yanında olduklarını öne sürdü. İskeçe Azınlık Lisesi’nin yasa dışı taktiklere başvurduğunu iddia eden Hristopulos, okulun Eğitim Bakanlığı’nın kararlarına karşı çıkarak öğretmen Nihat Hoçka’nın görevine dönmesini engellediğini, böyle bir şeyin Yunanistan gibi demokratik ve ifade özgürlüğünün olduğu bir ülkede kabul edilemez olduğunu söyledi. Hristopulos, okuldaki sınıflarda 30’un üzerinde öğrenci bulunduğunu, bu nedenle de sağlık açısında patlamaya hazır bomba niteliğinde olduğunu belirtti.

Ortaöğretim Eğitimcileri Birliği İskeçe Şubesi Sekreteri Maria Lukopulu ise, tüm eğitim camiasının öğretmen Nihat Hoçka’nın yanında olması gerektiğini söyledi. Lukopulu, devletin salgın döneminde gerekli şartları yerine getirmeyen bir okulun faaliyetine izin vermemesi gerektiğini de savundu.

İskeçe İşçi Merkezi Başkanı Angelos Bebekidis de, merkez olarak öğretmen Nihat Hoçka’yı desteklediklerini ve hakkını alana kadar da desteklemeye devam edeceklerini kaydetti. Bebekidis, okulda güvenlik ve sağlık koşullarının yerine getirilmemesinden ise endişe duyduklarını söyledi.

DERNEK BAŞKANINDAN GARİP ÇIKIŞ
Kuzey Yunanistan Özel Eğitim Görevlileri Derneği Başkanı Dimitris Selekos da, Nihat Hoçka’nın derneğin başkan yardımcısı olduğunu hatırlattı. Selekos’un, “Devlet okullarında çalışan meslektaşlarımızdan, İskeçe eyalet biriminin, Müslüman köylerden öğrencilerin, kendi köylerindeki devlet okullarına değil de İskeçe şehir merkezindeki azınlık okuluna gelmesi için otobüsler kiraladığını öğrendik. Bu nasıl açıklanıyor? İskeçe eyalet birliği cevap versin.” ifadeleri ise dikkat çekti.

İskeçe’de düzenlenen basın toplantısına OIELE Başkanı Mihalis Kurutos internet aracılığıyla katıldı. Kurutos, Eğitim Bakanlığı’nın olaya müdahale etmemesi halinde OIOLE olarak bakana ve bakan yardımcısına gönderdikleri gizli mektupları kamuoyuna açıklayacaklarını söyledi. Kurutos, azınlık lisesiyle ilgili olarak savcılıktan olaya müdahale etmesini isteyeceklerini de sözlerine ekledi.

Bu arada İskeçe Azınlık Lisesi Encümen Heyeti ile Okul Aile Birliği’nin önümüzdeki günlerde OIELE’nin iddialarına yanıt vereceği belirtildi.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor