Anasayfa


11-09-2020
“Gizli anlaşma” Miçotakis’in başını ağrıtıyor
Başbakan Kiriakos Miçotakis’in diplomasi danışmanı Eleni Surani’nin, Berlin’de Merkel’in dış politika danışmanı Jan Hecker ve Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın yer aldığı toplantıya katılmasıyla ilgili tartışmalar, başbakanın The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung ve Monde gazetelerinde yer alan yazısıyla yeniden alevlendi.
11 Eylül 2020 Cuma

Miçotakis’in söz konusu yazısında, “Berlin arabuluculuk yapmayı teklif ettiğinde, ortak bir zemin bulmaya çalışmak için iyi niyetle oturduk. Hatta ‘yazılı bir anlaşma’ yapmayı bile başardık. Sonuç; Türkiye'nin sonunda, gayri resmi ancak gizli görüşmeleri ifşa ederek geri çekilmesi oldu.” ifadelerini kullanması yeni tartışmalara neden oldu.

Berlin’de gerçekleşen üçlü görüşmeyi daha önce yalanlayan Miçotakis’in yabancı gazetelere yazdığı yazıda “yazılı anlaşma”dan bahsetmesi ana muhalefet başta olmak üzere meclisteki partilerin tepkisine neden oldu.

Ana muhalefet lideri Aleksis Çipras, Miçotakis’i Yunan halkına doğruyu söylememekle suçlayarak, “Gizli diplomasi yapıyor; her zaman partisini ve seçmenini hayal kırıklığına uğratmaktan kortuğu için ülke içinde başka, ülke dışında başka dil kullanıyor.” dedi.

Çipras, Miçotakis’in Türkiye’ye karşı taahhüt altına girerken, ne siyasi liderlere, ne parlamentoya, ne de kendi kabinesine bilgi vermemesini eleştirdi.

KİNAL Başkanı Fofi Yennimata da, Miçotakis’in, Almanya’nın arabuluculuğunda Berlin’de gerçekleşen toplantıdaki anlaşma metnini açıklamasını istedi. Miçotakis’i kimseye sormadan hareket etmekle suçlayan Yennimata, yaptıklarından ve bunların sonuçlarından sadece kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

KKE ve Yunanistan Çözümü partilerinden de benzer tepkiler geldi.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup