Anasayfa


11-09-2020
3 işletmeden 1’i tehlikede
Koronavirüsün ekonomiye olumsuz etkileri, özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde kendini hissettiriyor. Yunanistan’da her 3 küçük işletmeden biri kapanma riskiyle karşı karşıya.
11 Eylül 2020 Cuma

Küçük İşletmeler Enstitüsü’nün yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, her iki küçük ve çok küçük işletmeden (0-49 kişi) biri gelecek altı ayın daha da zor geçeceğine inanıyor. Sadece yüzde 10,7’lik bir kesimin geleceğe ilişkin olumlu baktığı, yüzde 26,9’luk bir oranın da bir değişiklik beklemediği görülüyor.

Her 10 işletmeden sekizi, bir önceki altı aya göre cirosunun azaldığını belirtiyor. Sadece yüzde 5,6’lık bir oran cirosunun arttığı bilgisini paylaşıyor. Değişiklik olmadığını belirten işletmelerin oranı ise yüzde 10,8.

Likidite oranının azaldığını belirten şirketlerin oranı yüzde 80 olarak tespit edilirken, devlete, bankalara ve tedarikçilere karşı yükümlülüklerini yerine getiremeyenlerinin sayısının da her geçen gün arttığı görülüyor.

Her 4 işletmeden biri (yüzde 25,4) vergi borçlarını ödemekte zorlandığını ifade ediyor. Yüzde 18,4’lük bir kesim banka borçlarını ödeyemiyor, yüzde 20,3’lük bir kesimin de geriye dönük kira borçları bulunuyor. Şirketlerin yüzde 26,7’lik bir kısmı da tedarikçilerine olan borçlarını ödeyemiyor.

Araştırma, son altı ayda personel istihdam eden altı şirketten birinin işçi sayısını azalttığını, bunun da 117 bin iş kaybı anlamına geldiğini gösteriyor.

Araştırma sonucuna göre, önümüzdeki dönemde de her 7 işletmeden biri çalışan sayısını azaltacak. Gelecek altı ay içerisinde 105 kişinin daha işini kaybedeceği tahmin ediliy

Haberler


Soydaşlar Mustafçova’da hatim etkinliğinde buluştu

Çocuk parası için başvurular cuma günü sona eriyor

Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı