Anasayfa

14-09-2020
Batı Trakya'da ilk kez Yunan - Amerikan tatbikatı
ABD’ye ait Abrams tankları ile Yunan ordusuna ait Leopard tanklarının İskeçe Kayalar’da ortak tatbikat yapacağı açıklandı.
14 Eylül 2020 Pazartesi

Basında yer alan haberlerde, Yunanistan ile ABD'nin Türklerin yoğun olarak yaşadığı İskeçe'nin Kayalar (Petrohori) bölgesinde, 14-18 Eylül tarihleri arasında ortak tatbikat yapacağı duyuruldu.

Yerel basında çıkan haberlerde, Batı Trakya'da ilk kez ABD ordusuna ait tankların Yunan ordusu ile ortak tatbikat gerçekleştireceği ifade edildi. Ortak tatbikatı, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile Avrupa kanadında görev yapan ABD'li üst düzey komutanların izleyeceği ifade edildi. Tatbikatı ABD'nin Atina Büyükelçisi Geoffrey Pyatt ve Selanik Başkonsolosu'nun da takip etme ihtimalinin olduğu kaydedildi.

Tatbikatta ABD ordusuna ait M1A2 Abrams tankları ve Yunan ordusuna ait LEO2HEL ile LEO2A4 tankları hareket halinde sabit hedeflere yönelik atışlar gerçekleştireceği kaydedildi.



Haberler


Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı

Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor

Gümülcine semalarında F-16 uçuşu

Miçotakis’in Gümülcine ziyareti ertelendi

Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık