Anasayfa


16-09-2020
Burhan Baran üniversite öğrencilerinin sorununu meclise taşıdı
İskeçe KİNAL Milletvekili Burhan Baran, üniversite öğrencilerinden istenen Kovid -19 bulunmadığına dair beyanname sunmaları konusunu meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Baran konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Vasilis Kikilias’a yönelik soru sundu.
16 Eylül 2020 Çarşamba

İskeçe Yatılı Öğrenciler Derneği’nin, yurtta konaklama hakkına sahip İskeçe, Gümülcine ve Kumçiftliği’ndeki (Orestiada) yurt öğrencilerinin,Trakya Dimokritos Üniversitesi'nin talebi üzerine,kendilerinin Kovid –19 semptomlarının bulunmadığına dair beyanname sunma şartını protesto ettiğini hatırlatan Baran, “Moleküler kontrol testi yapılmadan, tek bir beyanname, her öğrencinin sağlığını nasıl garanti edebilir, diye soruyorum. Çok sayıda insan, yeni virüsle enfekte olan asemptomatik taşıyıcılardır ve bilgileri olmadan çevresine bulaştırabilirler.”

Yeni akademik yılın başlamasıyla birçok yatılı öğrencinin yurtlarına çoktan döndüğünü hatırlatan Baran, “Pandemi sürecinde, üniversitenin, düzgün ve yeni koşullara uygun hizmet sunabilmesi için öğrencilerini korumayı amaçlayan, moleküler testlerin yapılmasını sağlaması acil bir ihtiyaçtır.” ifadelerine yer verdi.

İskeçe milletvekili Burhan Baran, konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanı Kikilias’a hitabeν şu soruları yöneltti:

- Öğrencilerin sağlığına hiçbir fayda sağlamayan, ancak kişisel hedef alınmaya sebep olan, bahsi geçen beyanın sunumunu iptal etmeyi düşünüyor musunuz?

- Hükümet, öğrencilere, kendilerinin ve çevrelerinin sağlığını sağlamak üzere ücretsiz ve zorunlu moleküler testleri yaptırmayı amaçlamakta mıdır?

- Yatılı yurt öğrencilerine ve çalışanlarına, kişisel hijyenleri için gerekli tüm ihtiyati malzemeler acil ve ücretsiz olarak temin edilecek midir?





Haberler


Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi devam ediyor

Miçotakis’in Ankara ziyareti başladı

Gümülcine ve İskeçe müftüleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü

Kocaçay köprüsü açıldı

DEB Partisi köy ziyaretlerine devam ediyor

Müftü Trampa Türk azınlığın sorunlarını AA için kaleme aldı

Başbakan Miçotakis’ten Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı’na ‘Makedonya’ tepkisi

TAG’dan Romanya ve Bulgaristan’a çalışma ziyareti

Başbakan Miçotakis bugün Ankara’da

Atina – Üsküp arasında ‘Makedonya’ krizi