Anasayfa


17-09-2020
Miçotakis: “Türkiye ile görüşmeye açığız”
Başbakan Miçotakis, mevcut iklimin devam etmesi halinde Türkiye ile görüşmelere açık olduğunu belirtti. Miçotakis, ikili ilişkilerde bir “fırsat penceresi” gördüğünü söyledi.
17 Eylül 2020 Perşembe

Economist Dergisi’nin düzenlediği panele canlı olarak bağlanarak konuşan Başbakan Miçotakis, mevcut iklimin devam etmesi halinde Türkiye ile görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Konuşmasında Doğu Akdeniz'deki gerginliğe değinen Başbakan Miçotakis, asıl meselenin Doğu Akdeniz'in güvenliği olduğunu savundu.

Yunanistan'ın baştan beri deniz yetki alanlarının belirlenmesine ilişkin olarak istikşafi görüşmelerden yana olduğunu söyleyen Miçotakis, uzun yıllar süren görüşmelerde uzlaşıya varılamamış olduğunu hatırlattı. Bir anlaşmaya varılamaması halinde konuyu Uluslararası Adalet Divanı'na götürmeye hazır olduklarını vurguladı. Miçotakis, divanın alacağı karara saygı duyacaklarını da kaydetti.

"TÜRKİYE'YE YAPTIRIM İSTEYECEK EN SON KİŞİYİM"
AB'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulaması ihtimaline ilişkin olarak ise “Avrupa'nın bu yolda adım atmasını isteyecek en son kişiyim” ifadesini kullandı.

Son günlerde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşüp görüşmediği sorulduğunda Miçotakis, kendilerinin görüşmediğini ama danışmanlarının iletişim içinde olduğunu belirterek, “Bu yolda devam edersek istikşafi görüşmelere bir an evvel başlamaya açığım.” diye konuştu.

Başbakan Kiriakos Miçotakis Türkiye'nin, Yavuz Sondaj Gemisi'nin Kıbrıs açıklarında çalışmaları için yeni NAVTEX mesajı yayınlamasından kaygı duyduğunu ifade ederken, ikili ilişkilerde ise bir “fırsat penceresi” gördüğünü söyledi.



Haberler


Hakan Fidan, Miçotakis’in Ankara ziyaretini değerlendirdi

Habipoğlu: ‘Başbakanımız bir kez daha kimliğimizi yok saydı’

Polis, Filistin’e destek eylemi yapan 28 öğrenciyi gözaltına aldı

Atina’da öğrencilerden Filistin’e destek eylemi

Yerapetritis’e göre Türkiye ile ikili ilişkilerde yeni sürece giriliyor

AİHM’nin yeni başkanı Slovak Marko Bosnjak oldu

Gümülcine’nin Yunanistan’a ilhakı kutlandı

İskeçe’de hatim etkinlikleri devam ediyor

‘Batı Trakya’dan Türkiye’ye Göç’ kitaplaştırıldı

İskeçe Türk Birliğinde Anneler Günü kutlaması

Erdoğan – Miçotakis açıklamalarında azınlıklar konusuna da değindiler

GAT’dan ‘Doğada Gençlik Bayramı’