Anasayfa

19-09-2020
Batı Trakya'daki ilk Yunan - Amerikan ortak tatbikatı tamamlandı
Batı Trakya bölgesindeki ilk Yunan - Amerikan ortak tatbikatı İskeçe'de gerçekleştirildi. Ortak tatbikat 14 - 18 Eylül tarihlerinde Yunan dördüncü kolorduya bağlı İskeçe'nin Kayalar (Petrohori) bölgesindeki atış alanında yapıldı.
19 Eylül 2020 Cumartesi



Yunan ordusuna ait LEO2HEL ve LEO2A4 tanklarıyla ABD'nin Avrupa'daki askeri gücüne bağlı M1A2 Abrams tanklarının katılımıyla gerçekleştirilen yarış tatbikatında iki ülkenin silahlı kuvvetleri personeli yer aldı. Tatbikatla ilgili olarak Yunan Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada İskeçe'deki tatbikatta yer alan tankların küçük ölçekli taktik, atış tekniği ve teknik konularına odaklanan ölçülebilir objektif kriterlere sahip operasyonel prosedürler değerlendirildi.

Açıklamada, yarış tatbikatında yer alan tank birliklerinin derecelendirmesinin, her mürettebatın becerilerinin bireysel derecelendirmesine ve özellikle de savaş mürettebatının atışlarının doğruluğuna bağlı olarak testleri tamamlamak için geçen sürenin kombinasyonuyla ortaya çıktığı kaydedildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın açıklamasında personelin yüksek eğitim kalitesi ve operasyonel hazırlık gösterdiği ifade edildi.

Haberler


BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam

YDP ile PASOK arasında 16,5 puan fark var

Hayvan besicilerinden protesto gösterisi

Yunanistan, “hastane mantarı” vakalarında AB’de ikinci sırada

Mizanlı’daki protestoya ABTTF’den destek: “Eğitimde çifte standarta son verilsin”

Miçotakis ve Bergkam enerji iş birliğini görüştü

Okul binasına alınmayan Encümen Heyeti, taleplerini Bakan’a kapıda iletti

Bakan Zaharaki, İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesini ziyaret etti