Anasayfa

22-09-2020
Maske karşıtlarına "suçüstü" yöntemiyle hapis cezası verilebilecek
Yargıtay (Arios Pagos) Savcısı Vasilis Pliotas, maske kullanımına karşı propaganda yapanların "suçüstü" yöntemiyle tutuklanmalarını öngören genelge yayımladı.
22 Eylül 2020 Salı

Genelgenin ülke genelindeki savcılara gönderildiği ve "maske karşıtı harekete" yönelik alınacak önlemleri kapsadığı ifade edildi. Savcının genelgesinde, kamu sağlığıyla ilgili olarak alınan önlemlerin uygulanmasında zafiyet yaşanmaması gerektiği vurgulanarak, sosyal medya veya başka yöntemlerle maske karşıtı mesaj ve çağrılara yer vererek toplumda kargaşa yaratanlar hakkında adli kovuşturma yapılması öngörülüyor.

Söz konusu genelgede, pandemi nedeniyle ilan edilen önlemlere uymayanlar hakkında bir yıla kadar hapis cezası veya para cezasının uygulanabileceği belirtiliyor.

Haberler


İskeçe Türk Birliğinden piknik etkinliği

Mehrikoz’da aşure etkinliği

Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneğinden kapatılma sürecine ilişkin bilgilendirme toplantısı

Halk Birliğinden “Telebakım” programına eleştiri

Kuraklık alarmı: 12 adada olağanüstü hal ilan edildi

Makul reddedilebilirlik: Vekil güçlerin sinsi gözdağı taktikleri

Bir gencin Real Madrid hayaline destek

İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki